Ulubat Bilim Zirvesi Samsun'da yapılacak

TAKİP ET

Türkiye ve Kıbrıs'taki 56 Bilimsel Araştırma Topluluğunun ortak kararı ve ULU-BAT'ın (Ulusal Bilimsel Araştırmalar Topluluğu) görevlendirmesiyle OMÜ Sağlık Topluluğu tarafından hazırlanan "1. ULUBAT Bilim Zirvesi" 4-5 Haziran'da Samsun'da düzenlenecek.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Topluluğu’nun ev sahipliğini yapacağı I. ULUBAT Bilim Zirvesi 4 Haziran 2016 Cumartesi saat 08.30’da Ondokuzmayıs Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde açılış konuşmaları ile başlayacak. Birliği I. ULUBAT Bilim Zirvesi ev sahibi Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın açılış konuşması ile başlayacak. Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kaplanın konuşmasıyla devam edecek Bilim Zirvesinde, Dünyada ilk rahim, Türkiye' de ise iki yıl önce ilk çift kol nakli ve ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye’de ilk yerli Yapay kanı Labaratuar ortamında üretmeyi başaran Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Ayhancı ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Türkiye’ de kadavradan ilk böbrek naklini gerçekleştiren Doç Dr. Ender Özden ile Doç. Dr. Y. Kamil YAKUPOĞLU gibi yaptıkları çalışmalarla dünya çapında ses getiren birçok bilim insanı bir araya geliyor.   Ayrıca sene içerisinde düzenlenen Tıp Öğrenci Kongrelerinin finali niteliğini taşıyan I. ULUBAT Bilim Zirvesi, aynı zamanda Türkiye'deki en büyük Tıp Öğrenci etkinliği olacak. Ulusal ya da uluslararası kongrelerde ödül kazanmış Türkiye'nin en başarılı Tıp öğrencileri 1. Ulubat Bilim Zirvesi'nde boy gösterecek.
I.ULUBAT Bilimin Zirvesi ile ilgili basına bilgi veren Ondokuzmayıs Üniversitesi Sağlık Topluluğu Başkanı ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 3.Sınıf Öğrencisi Nurşah Coşkun, “Türkiye ve Kıbrıs'tan yüzlerce öğrencinin katılacağı, Türkiye’ de ilk Samsun’da gerçekleştirilecek Ulubat Bilim zirvesine ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. 4 Haziran Cumartesi günü Tüm Samsunluları Ondokuzmayıs Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan I.ULUBAT Bilim  Zirvesinde bekliyoruz.” dedi.