Yerli teknoloji devi reeder'den Samsun'da açılış

TAKİP ET

Türkiye'nin yerli markası reeder, Samsun'da geleceğin ürünlerini üreteceği fabrikasının açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin yerli markası reeder, 2017 yılında Samsun’da açtığı fabrikada yerli üretime başlıyor. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrika için bugüne kadar 8 milyon TL'yi bulan yatırım yapıldı. reeder Samsun fabrikasında yıllık üretim kapasitesi ise 600 bin adet cihaz olacak. Merkezde yılda 300 bin telefon, 200 bin tablet ve 100 bin adet akıllı saat üretilebilecek. 2019 yılında bu kapasitenin tamamının kullanılması hedefleniyor.

AÇILIŞI YAPILACAK

Türkiye'nin yeni nesil mobil teknoloji markası reeder, global marka yolculuğunda önemli bir adım daha atıyor. Samsun'da yeni nesil teknolojilerinin üretileceği fabrikanın açılışı yapılacak. Tekkeköy İlçesi Kerimbey Mahallesi Organize Sanayi Bulvarı üzerinde bulunan fabrikanın açılışı yarın saat 16.00'da gerçekleştirilecek.

YURT DIŞI PAZARLARINA ÇIKACAK

Yerli üretim konusunda açıklamalarda bulunan reeder CEO’su Uygar Saral, Samsun'da ilk etapta akıllı telefon ve tablet üretim planlarının olduğunu belirtti. Saral, Samsun'da yapacakları yatırımlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Samsun’da 100 kişilik bir ekibimiz yerli üretim için çalışıyor. Üreteceğimiz cihazların yerlilik oranı yüzde 55'ten daha fazla dolayısı ile Türk malı mührü taşıyor. Samsun fabrikamızda üretilen son teknoloji ürünleri sadece Türkiye değil yurtdışı pazarlara da sunulacak" dedi.

KÖKTAŞ'TAN YERLİ ÜRETİME DESTEK:

  Samsun AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş da, geçtiğimiz günlerde ABD üretimli Iphone marka telefonunu getirerek yerli üretim Reeder'i tercih etmiş kampanyayı desteklemişti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİ DESTEKLİYORUZ

Samsun'daki fabrikanın bölgenin önemli bir istihdam kapısı olduğunu dile getiren Saral, "Bölgenin tek teknoloji yatırımının Samsun’da olması çok önemli bir gelişme. Bölge insanının duygularına hitap etmemiz, onların güvenini kazanmamız için önemli bir adım oldu. İnsanlar artık bize güveniyor ve aile fertlerini çalışmaları için gönül rahatlığıyla bu merkeze gönderiyor. Yaptığımız yatırım ile Türkiye ekonomisini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak; samsun gazetesi