Uludağ Ortaokulu'ndan Kızılaya Kan Bağışı

TAKİP ET

Samsun'un Canik ilçesine bağlı Uludağ Ortaokulu Kızılay işbirliğinde kan bağışında bulundu.

Uludağ Ortaokulu "kan ver can ver" sloganıyla başlatılan Kızılaya Kan bağışıyla bir kez daha örnek okul olmayı başardı.

Kızılay ve Uludağ Ortaokulu işbirliğinde gerçekleştirilen Kan Bağışı etkinliğine Canilk İlçe Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Emuce, Canik Belediyesi Sosyal Kültür işler Müdürü, okul müdür ve yardımcıları,okul  aile birliği, çok sayıda öğretmen  ve veli katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşması yapan Okul Müdiresi Zerrin Karagöl Şen, Kızılay’ın önemine vurgu yaparak, bu bilincin çok erken yaşlarda çocukların beynine adeta kazınması gerektiğini söyledi.

Kızılay’ın nerede bir felaket varsa orada bulunduğunu, kan stokları ile hastalara can olduğunu anlatan Zerrin Karagöl Şen “Biz de Kızılay’a desteği bir vatandaşlık görevi sayıyoruz.” dedi.


Uludağ Ortaokulu Müdür yardımcısı Coşkun Cengiz 2013 yılından bugüne kadar Türk Kızılayına 80 defa Kan ve Aferez bağışı yaptığını belirterek Kızılay'ın en büyük bağışcılarından birisi olduğunu belirtti.

Okul idaresi tarafından kıymetli öğretmen Coşkun Cengiz'e bu özel günde Türk Kızılayına verdiği destekten ötürü çiçek takdim edildi. Okul Müdiresi Şen, Kızılay etkinliğine verilen bağışlardan dolayı katılan herkese teşekkürlerini takdim ederek, bağışların devam edeceğini belirtti.

Haber

Yadigar Karataş