Valorant oyuncularına müjde Valorant Mobile çıktı
Riot Games ve Tencent, mobil FPS sahnesine bomba gibi düştü. Çin'de 19 Ağustos'ta çıkan Valorant Mobile, hem oyuncu sayısıyla hem de dev espor bütçesiyle dikkat çekiyor.
Valorant Mobile sonunda Çin'de tam sürüm olarak yayınlandı. Riot Games’in Tencent ile ortak geliştirdiği mobil versiyon, 60 milyondan fazla ön kayıtla piyasaya giriş yaptı. Oyun, PC’deki taktiksel 5v5 deneyimi dokunmatik ekranlara taşıyor; kısa maç süreleri ve optimize edilmiş kontrollerle mobil oyunculara özel hale getirildi.
Çin lansmanıyla birlikte Riot ve Tencent, 200 milyon dolarlık bir espor ekosistemi kurma planını da duyurdu. Profesyonel ligler, şehirler arası turnuvalar ve amatör sahneye özel desteklerle Valorant Mobile, Çin’de rekabetçi mobil oyunların yeni lideri olmaya hazırlanıyor.
Oyunda Jett, Phoenix, Sage, Reyna gibi tanıdık ajanlar yer alıyor ve beta sürecinde 18 ajan doğrulandı. Global çıkış tarihi henüz netleşmese de 2026’nın ilk çeyreğinde dünya çapında erişilebilir olması bekleniyor.
Mobil FPS sahnesi artık sadece PUBG Mobile ve CoD Mobile’dan ibaret değil. Valorant Mobile, Çin’deki çıkışıyla yeni bir çağ başlatıyor.
Haber: Emirhan Karataş- Gazeteniz Olsun