Yarıyıl tatili sünnet için uygun bir dönem

TAKİP ET

VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniğinden Op. Dr. Ayşe Bahar Edirne, 'Sünnet; penis ucu temizlilğinin sürekliliğinin sağlamak yanında, uzun dönemde cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklardan korunması konusunda faydalıdır' dedi.

Sünnetin penisin ucunu örten derinin cerrahi olarak çıkarılması olduğunu belirten VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniğinden Op. Dr. Ayşe Bahar Edirne, “Sünnet; penis ucu temizlilğinin sürekliliğinin sağlamak yanında, uzun dönemde cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklardan korunması konusunda faydalıdır” dedi.
Sünnete seçmeli bir cerrahi işlem gözüyle bakıldığında çocuğun geçirmek zorunda olduğu kaygı veren ve canının acımasına yol açacak işlemin onun en az sıkıntı çekeceği ve hatırlamayacağı bir yaşta yapılmasının önemli olduğunu söyleyen VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği‘nden Op. Dr. Ayşe Bahar Edirne, dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.
EN UYGUN DÖNEMLER 6 AY- 3 YAŞ ARASI VE 5-7 YAŞ ARASI 
3-5 yaş arası cinsel kimliğin oluştuğu dönemde sünneti önermediklerinin altını çizen Op. Dr. Ayşe Bahar Edirne, “Yenidoğan (30 gün) sünnetinin hayata tutunmaya çalışan bir bebeğe zaruriyet yoksa gereksiz yük oluşturacağını düşünüyoruz. En uygun dönem 6 ay-3 yaş ve 5-7 yaş aralığıdır“ şeklinde konuştu.
SÜNNET CERRAHİ BİR İŞLEMDİR
Sünnetin bir cerrahi  işlem olduğu için anestezi uzmanının olduğu , antisepisis bakımından  güvenli olduğu  ameliyathane ortamında altın standart olarak çocuk cerrahları tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Op. Dr. Ayşe Bahar Edirne, “En doğru anestezi yöntemi cerrahın alışık olduğudur. Fakat 1 yaşından önce bölgesel (lokal) anestezi  ile daha büyük yaşlarda sedasyon (maske ile anestezi) hasta konforu ve işlem güvenliği açısından  tercihimizdir.  Sünnet günübirlik bir işlemdir. Sünnetten sonra 2 saat çocuğumuzu gözlem altında tutup taburcu etmekteyiz. 3 gün antibiyotikli krem ve ağrı kesici şurup takviyesi yaparak bu süreci sıkıntısız bir şekilde atlatmış oluruz“ diyerek açıklamalarını noktaladı.