Starlink projesi nedir? Starlink uyduları ne işe yarıyor? Elon Musk Starlink projesi!

TAKİP ET

Kırklareli'nin Lüleburgaz, Tekirdağ'ın Malkara gibi bir çok yerde gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla izlendi. Kısa süreli paniğe neden olan cisimlerin Starlink projesi kapsamındaki uydular olduğu anlaşıldı.

Kırklareli’nin Lüleburgaz, Tekirdağ’ın Malkara gibi bir çok yerde gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla izlendi. Kısa süreli paniğe neden olan cisimlerin Starlink projesi kapsamındaki uydular olduğu anlaşıldı. 
Kırklareli, Tekirdağ gibi bazı bölgelerde gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla izlendi. Kısa süreli paniğe neden olan cisimlerin ne olduğunu araştıran vatandaşlar starling projesi kapsamında uydular olduğunu düşündü. 
Gökyüzündeki ışıkların ünlü iş insanı Elon Musk'ın “hızlı” internet amacıyla inşa edilen bir uydu takımyıldızı olan "Starlink"e ait olduğu düşünülüyor.
Güney Afrika asıllı Amerikalı mucit ve Tesla Motors uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk “ucuz ve yüksek hızda internet” kapsamında hayata geçirdiği Starlink projesini hayata geçirdi.
Ürünün geliştirilmesine 2015 yılında başlandı ve 2018 yılı Şubat ayında ilk iki prototip uydu test uçuşu ile denendi. İkinci test uyduları seti ve ilk büyük çaplı konuşlandırma ise 60 adet küçük uydu barındırıyordu ve bu uçuş 24 Mayıs 2019 (UTC) tarihinde gerçekleştirildi Starlink araştırma, geliştirme, üretim ve yörünge kontrol operasyonlarının tamamı Redmond, Washington'da bulunan SpaceX uydu geliştirme tesislerinde yapılmaktadır.
O anlar sosyal medya üzerinden tartışma konusu olurken, Starlink uydularının zaman zaman Türkiye üzerinden de geçtiği ifade ediliyor.
 

Starlink projesi nedir