15 Temmuz Şehitleri Anıldı

TAKİP ET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit mezarları ziyaret edildi.

Çarşamba Göğceli Mezarlığı’nda bulunan şehitler, 15 Temmuz etkinleri çerçevesinde kabri başında anıldı. Göğceli Mezarlığı içinde bulunan tarihi Göğceli Camii’nde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu. Öğle namazının ardından Çarşamba Belediyesi tarafından misafirlere öğle yemeği ikram edildi.
Şehit ailelerinin de katıldığı programa, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli ve İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Ramazan Ünal ile bölge halkı da ilgi gösterdi.
Şehit Olmak İçin Gitmiştik
15 Temmuz gecesi Genelkurmay’a giderek hain kalkışmaya karşı mücadele ederken gazi olan kahramanlarımızdan Çarşambalı Selim Özdemir’de etkinliğe katıldı. Özdemir o gece yaşadıklarını gözleri dolarak şöyle anlattı: “En büyük silah da zırh da bizdeydi aslında onlar kendilerinde zannediyordu ama biz imanımızla oradaydık. Sabah 4.30’a kadar Genelkurmay Başkanlığında devletimizi, milletimizi ve bayrağımızı şehit olmayı göze alarak korumaya çalıştık. Şehit olmak için gitmiştik ama gazi olmak nasip oldu. Gözümün önünde bir arkadaşım benden bir adım önde olduğu için şehit oldu” diye konuştu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 16 Temmuz sabahına kadar devam edecek.

 

çarşamba