3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

TAKİP ET

3 Aralık Dünya Engelliler günü olması dolayısıyla, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, Engelli İl Spor Merkezi tarafından Piazza AVM 'de program düzenlendi.

Piazza AVM'de düzenlenen programa, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Kurum Şube Müdürleri, engelli çocuklar, aileleri, kurum personelleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını hatırlatarak konuşmasına başlayan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt; Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu nedenle engellilerimizin normal bir hayat sürmeleri, toplumsal hayata katılımlarının arttırılması, hayat standartlarının yükseltilerek, toplumda hak ettikleri yeri almaları, aynı zamanda çağdaş toplum anlayışının da bir gereğidir.“Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç önderliğinde, Samsun Valimiz Sayın İbrahim Şahin'in de destekleri ile engelli bireylerimiz için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Onları sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nde değil her zaman hatırlıyor ve özellikle spor alanında onlara en iyi hizmeti verebilmek için gayret gösteriyoruz'' dedi. 

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Varyant öğrencisi bedensel engelli Nisanur Çalık, piyano çalarak sergilediği performansla izleyenler tarafından bol bol alkış aldı. Engelli öğrencilerin sempatik figürler sergileyerek oynadığı halkoyunları gösterilerinin ardından program buz pateni gösterisi ve pasta kesimi ile devam etti.Programın sonunda Gece yolcuları grubu konser vererek vatandaşlara güzel anlar yaşattı.