7 Ulu Ozan Konserine Büyük İlgi

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi tarafından Acem Tekkesinde gerçekleştirilen programda Alevi – Bektaşi kültüründe yedi ulu ozan olarak bilinen ozanlar deyişler ve şiirler eşliğinde anıldı.

İlkadım Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Acem Tekkesinde gerçekleştirilen program büyük ilgi gördü. Genel Sanat Yönetmeliğini Prof. Dr. Şahin Köktürk'ün üstlendiği, koro şefliğini Ali Rıza Gündoğdu'nun yaptığı, Kenan Yavuzarslan tarafından hazırlanan ve sunumunu Yağmur Özdemir'in yaptığı Alevi-Bektaşi Kültüründe Yedi Ulu Ozan Konseri katılımcılar tarafından tam not aldı. Programa eşi Lütfiye Demirtaş ile birlikte katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş deyiş ve türkülere eşlik ederken programın gördüğü yoğun ilgiden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Programa ayrıca İlkadım Belediye Başkan Yardımcıları Şerif Mırık ve Ramazan Bayraktar katılırken gençlerin gösterdiği ilgi dikkat çekti.


ŞİİRLER, DEYİŞLER VE TÜRKÜLERLE CANLAR BULUŞTU
Acem Tekkesinde gerçekleştirilen programa büyük ilgi gösteren vatandaşlar salona sığamayınca programı ayakta takip ederlerken Ali Rıza Gündoğdu’nun şefliğini yaptığı İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği türküleri birlikte söylediler. Programda açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık; “Belediyemiz Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hazırladığımız bu anlamlı programa gösterdiğiniz bu ilgiye sonsuz teşekkür ederiz. Bin yıllara dayanan Türk kültür kardeşliğimizin ayrılmaz parçalarından olan Alevi – Bektaşi kültürünü yedi ulu ozanımızın sözleri ile bu güzel mekanda yeniden canlandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu akşam şiirlerle, deyişlerle, semahlarla ve türkülerle canları buluşturmayı amaçladık. Özellikle genç kardeşlerimizin bu akşam gösterdikleri bu ilgi böylesi anlamlı programlara ne kadar ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir. Başta programın Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenen Prof. Dr. Şahin Köktürk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. “ Diye konuştu.
“İLKADIM’DA KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ ARALIKSIZ SÜRECEK”
Kültürleri buluşturan etkinliğe eşi Lütfiye Demirtaş ile birlikte katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş hep bir ağızdan söylenen Türkülere eşlik etti. Ardından selamlama konuşması yapan Demirtaş; “İlkadım’da kültür ve sanat etkinliklerine imkanlarımız doğrultusunda desteğimizi hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz. Sizlerin gösterdiği bu ilgi doğru bir işe imza attığımızın kanıtı niteliğindedir. Tarih boyunca sayısız medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan Anadolu Alevi – Bektaşi kültürünün de en güzel halleri ile yaşandığı bir coğrafya konumundadır. Farklı kültürlerle geniş bir mozaiği oluşturmaktan gurur duyuyoruz. Bundan sonra da bu kültürleri yaşatmak adına İlkadım’da kültür ve sanat etkinliklerini aralıksız sürdüreceğiz. Bu akşam bizleri yalnız bırakmayarak bu güzel atmosferi oluşturan herkese teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.
 

İlkadım Belediyesi