AGD'den Şehitler Gecesi Programı - Samsun Haber

TAKİP ET

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi tarafından "Şehitler Gecesi" programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi’nin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Salonu’nda geleneksel olarak her yıl düzenlediği "Şehitler Gecesi" programına Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, AGD Samsun Şube Başkanı Şenol Altun, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Büyükşehir Belediye Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş ve dernek üyeleri ile davetliler katıldı.

"Şehit gibi yaşamak için bu programları yapıyoruz."
AGD Genel Başkanı Salih Turhan katılımcılara hitap ederken, “Hamdolsun teşkilatlarımız şehadete sevdalı gençliğin yetiştirildiği yerlerdir. Şehit gibi yaşamak için bu programları yapıyoruz. Şehadet ile kurban olmayı ilişkilendiriyorum. Şehadeti istemek güzeldir ancak şehit gibi yaşamalıyız. Şehadete ermek için yiğit gibi yaşamak gerekir” dedi.

“Gençlerimize şehadetin önemini göstermek istiyoruz”
Gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi Başkanı Şenol Altun,” Şehadet bir çağrıdır, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır nidasını kendisine şiar edinmiş bir camianın müntesipleri olarak; Biz, şehidi şehit yapan manaya göre gençlik yetiştirme derdindeyiz. Gençlerimize şehâdetin önemini göstermek istiyoruz. Biliyoruz ki ölümden kaçış yoktur ve bunu Allah yolunda gerçekleştirirsek, inancımız odur ki cennete gideriz. Yaşayan şehitler olmayı ve bu mertebeyi hak edecek bir ömrü diliyoruz. Allah bizleri kendi yolunda şehâdet ile ödüllendirsin. Tüm şehitlerimizi minnet ile anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İlahi, Kuran tilaveti, sinevizyon geceye damga vurdu”
Gecede AGD/MGV Genel Başkanı Salih Turhan, ezgileriyle Dolunay İlahi-Ezgi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve İlkadım Külliye Camii İmam Hatibi Numan Demirbaş ve Terme Pazar Camii İmam Hatibi Hasan Işıtan’ın Kur'an'ı Kerim tilavetleriyle devam etti. Program Prof. Dr. Necmettin Erbakan resim sergisi ve şehit biyografilerinin canlandırılacağı sinevizyon gösterimi ile son buldu.

AGDden Şehitler Gecesi Programı