Atakum İHL Öğrencilerinden Yetimlere Kardeş Eli

TAKİP ET

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 'İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi' kapsamında yetim kardeşlerine destek olmak için kolları sıvadı. Bir çok alanda başarılarıyla ismini duyuran Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi yetimler için 'Yetim Çayı Programı' düzenledi.

Atakum İHL Öğrencileri 8 bin 500 TL’lik Geliri Yetim Kardeşlerine Bağışladı

Müdür Yardımcısı Fatma Akyol’un koordine ettiği “Yetim Çayı” projesine velilerden ve öğrencilerden büyük destek geldi. “Yetim Gülerse Dünya Güler” düşüncesinden yola çıkılarak düzenlenen program, Atakum Belediyesi Düğün Salonunda öğrenci ve annelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okundu, ilahiler söylendi yetim konulu küçük bir gösteri sunuldu ve ney dinletisi yapıldı. Dünya insan hakları günü olması münasebetiyle çeşitli sunular izlendi.AtakumAnadolu İHL öğrencileri, “Yetim Çayı” projesinde satılan biletlerden ve programda açılan kermesten elde edilen 8500  TL’lik geliri Dünya’nın bir çok yerinde yer alan yetim kardeşlerine bağışladı.

“Atakum Anadolu İHL Ailesi Olarak Bu Güne Kadar 31 Yetime Sahip Çıktık”

Yetim Çayı projesine öncülük ve koordine eden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Fatma Akyol  “ Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in 21 yerinde , Allah bizlere yetimlere iyi davranmayı ve iyilikte bulunmamızı emreder. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ise ‘’bir yetimi koruyup himaye edenle ben kardeşiz’’buyuruyor. İşte bu niyetle yola çıkarak Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak “Yetim Çayı” programı düzenlemeye karar verdik. Atakum Anadolu İHL ailesi olarak bu güne kadar 31 yetime sahip çıktık ve bu tür faaliyetlerle bu sayının arttırılması hedefliyoruz. Yetim Peygamberin yetimleri koruyan kollayan ümmeti olmalıyız.Okulumuz verdiği kaliteli eğitim-öğretimin yanında böyle sosyal sorumluluk ve yardım  faaliyetlerini  dedesteklemektedir.Biz sizlerle çok büyük ve güçlü bir aileyiz.Projeye sahip çıkan ve  destek veren öğretmenlerime,velilerime  ve  öğrencilerime   teşekkür ediyorum . Hepimizin Mevlid Kandili mübarek olsun. Rabbim niyetlerimizi kabul etsin” diye konuştu.

Proje destek veren veliler duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
Semra yıldırım:Proje ve Atakum İHL olarak yurdumuzun ve İslam coğrafyasının içinden geçtiği şu sıkıntılı günlerde yapmış olduğunuz bu çalışmayı çok anlamlı ve değerli buluyor, sizleri tebrik ediyorum.
Ayşe Şen: Çok güzel bir etkinlikti, bu konudaki farkındalığımız biraz daha çoğaldı. Hepberaber aynı duyguları farklı insanlarla bir arada yaşamanın yoğunluğunu hissettik. Hepinizi canı gönülden kutluyorum.
Hasbiye Öztürk: Öğrencilerin, bu yaşlarda bu bilince sahip olması beni gerçekten derinden etkiledi. Yaptığınız çalışmalarla biz büyüklere de örnek oldunuz. Okulunuza öğretmenlerinize ve sizlere çok teşekkür ediyoruz.
Programdan sonra velilerin ve öğretmenlerin hazırladığı yiyecekler ikram edildi.Zaman zaman duygulu anların yaşandığı etkinliğin ardından kermes ve hediye çekilişi yapıldı.