Bakan Koca Samsun'daki yoğun bakım yatak doluluk oranını açıkladı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Samsun'daki yoğun bakım yatak doluluk oranını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Yağtığı açıklamalarda Samsun’a da değinen Bakan Koca , Samsun’daki yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 75,74 olduğunu söyledi.

Bakan Koca, yoğun bakım yatak doluluk oranları sıralamasında Samsun’un dördüncü sırada olduğunu açıkladı.
Bakan Koca: "Yoğun bakım yatak doluluk oranı yüksek iller Bartın yüzde 77.32, Batman yüzde 76.4, Sakarya yüzde 76.33, Ordu yüzde 75.98, Samsun yüzde 75.74" ifadelerini kullandı.

SOKAK KISITLAMASI OLACAK MI?
Bakan Koca, "Dünyada sokağa çıkma yasağıyla ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını, bu uygulamaların tercih edilmediğini biliyoruz. Türkiye için sokağa çıkmaya yasağının söz konusu olmadığını söyleyebilirim. Bizim özellikle sonuç alabileceğimiz, maske ve mesafeyi çok söylüyoruz. Ama bu bulaşın en önlenmesinin kısa yolu mesafe, mesafenin korunmadığı yerde maske. Basit 2 uygulama ile sonuç alındığını biliyoruz. Hem esnek çalışma, hem ulaşımla ilgili bir takım düzenlemeler. Bu esnek çalışma ile ilgili sadece kamu değil özel sektöründe içinde olmasını Bilim Kurulu öneriyor. İlin ya da illerin durumuna göre bu kararların alınabileceğini söylüyorum.Gençlerde giderek hayatını kaybedenlerin sayısının aynı olmadığını, düşük olduğunu, hiç olmadığı anlamında söylemiyorum. Ama genç yaşta kaybettiklerimizin genelde ağırlıklı altta yatan bir kronik rahatsızlığı söz konusu idi. En son hayatını kaybeden öğrencimiz de primer immün yetmezliği olan bir öğrencimizdi. 42 gün gibi bir zaman diliminde epey yoğun bir çaba içinde oldular, maalesef hayatını kaybetmiş oldu. Gençlerin bulaştırıcılığının yüksek olduğunu, özellikle kronik rahatsızlığı olan yaşlı büyüklerimize bulaştırma noktasında çok ciddi sorun oluşturduğunu, herkesin virüs taşıyormuş gibi maske ve mesafe kuralına uymaları gerektiğini söylüyoruz."