Baltalı saldırgan müftülüğe maddi zarar vermiş

TAKİP ET

Samsun müftülüğü bugün konuyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı ve baltalı saldırganın bina içine ciddi şekilde zarar verdiğini bildirdi.

Samsun'da dün Müftülük binasına giren ve yangın söndürme ünitesindeki baltayı alarak etrafa saldıran 39 yaşındaki Salih Ç'ye, özel harekat polisleri biber gazıyla müdahale etmişti. 
Samsun müftülüğü bugün konuyla ilgili olarak basın açıklaması yaptı ve baltalı saldırganın bina içine ciddi şekilde zarar verdiğini bildirdi. 

İşte o açıklama: "02.07.2017 Pazar günü saat 10:35 sıralarında dairemiz personelinin genel temizlik yapmak üzere Samsun İl Müftülüğü Hizmet binamıza geldiğinde giriş kapısının kırıldığı ve içeride bir kişinin bulunduğu görülmüş, emniyet müdürlüğü konudan haberdar edilmiş, olaya müdahale eden emniyet güçlerine içeride bulunan saldırgan şahıs mukavemet göstererek teslim olmamış, bunun üzerine çevik kuvvetin müdahalesiyle şahıs etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırgan şahıs dairemizin elektronik, elektrik ve kalorifer sistemleriyle kapılara ciddi manada  zarar vermiştir.

 Şahsın Samsun nüfusuna kayıtlı bir kişi olduğu tarafımıza bildirilmiştir.

Şahsın ne amaçla saldırıda bulunduğu konusunda araştırmalar Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülmekte ve soruşturma devam etmektedir.

Bazı basın yayın organlarında dairemize giren şahsın Suriye Uyruklu olduğu yönündeki haberler gerçek dışıdır. Şahıs ile ilgili tarafımıza ulaşan ilk bilgiler psikolojik sorunları olduğu yönündedir.

Kurum olarak üzgünüz ancak cana bir zarar gelmemesi tek tesellimizdir.

Olaya anında müdahale eden, operasyonu bizzat yöneten Samsun Emniyet Müdürü Sayın Vedat YAVUZ’a ve ekibine, halkımıza ve duyarlı basınımıza teşekkür ederiz.
SAMSUN İL MÜFTÜLÜĞÜ"

Samsun Müftülük balta