Basen eritme ameliyatı sonrası hamile kalmak!

TAKİP ET

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Attilla Hacılar'a göre; Basen bölgesinde yoğun yağlanma yaşayan bireylerin hamile kalmadan önce bu ameliyatı olması hekimler tarafından önerilir.

Basen eritme ameliyatı sonrası hamile kalmak mümkündür. Bu ameliyat hamile kalmak isteyen bireyler için risk teşkil etmez. 
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Attilla Hacılar'a göre; Basen bölgesinde yoğun yağlanma yaşayan bireylerin hamile kalmadan önce bu ameliyatı olması hekimler tarafından önerilir. Çünkü yağ aldırma operasyonu yapılan vücut bölgelerinde tekrar kilo alma durumu oluşmaz. Alınan kilolar ameliyat bölgesi dışındaki bölgelerde birikir. Karın bölgesi dışındaki diğer vücut bölgelerinde gebelik sonrası bir deformasyon oluşmaz.
Yağ aldırma ameliyatı sonrasında ortalama olarak 3-4 ay içinde gebelik için engel bir durum kalmaz. İyileşme dönemi sağlandıktan sonra hekime danışılarak sağlıklı bir gebelik süreci yönetilebilir. Ayrıca ameliyat sonrası hastaların beslenmesine ve spora çok dikkat etmesi gerekir.
Basen Eritme Ameliyatı nedir?
Basen eritme çoğu zaman bireylerin eritmekte en çok zorlandığı bölgedir. Basen bölgesi yağlanması genetik nedenler ve hareketsizliğe bağlı olarak görülür. Vücut tipine göre de bazen doğal yollardan basen eritmek zordur. Özellikle kalça ve bacak oranı gövde oranına göre geniş olan endomorfik bireylerde kilo verme süreci sabır ve zaman gerektirir.
Ameliyat steril bir ortamda basen bölgesine kesi atılarak yapılır. Fazla olan yağ dokusu ince kanüller yardımı ile vakumlanarak çekilir. Basen bölgesindeki genişlik ve yağ miktarına göre ameliyat 2 seansa kadar uzayabilir. Ayrıca basen eritme ameliyatı sonrası hamile kalmak isteyen bireylerin, ameliyat öncesi yağ aldırma işlemi yaptırması yararlı olacaktır.
Basen Bölgesi Yağlanma Nedenleri
Op. Dr. Attilla Hacılar'a göre;  Vücutta en sık yağlanma görülen dokulardan biri de basen bölgesidir. Bu bölgeyi eritmek isteyen bireyler basen eritmek adı altında çeşitli yöntemlere başvururlar. Kadınlar için bazen hassas bir konu haline gelen basen yağlanması, özgüven üzerine de olumsuz etkileri bulunur. Ayrıca vücut estetiğini de bozması psikolojik etkilere neden olabilir.
Basen bölgesi yağlanmasına neden olan durumlar ise yüksek şeker oranına sahip besinlerin tüketimi, sedanter yaşam tarzı, yağlı gıda tüketimi, fast food alışkanlığı ve zararlı alışkanlıklardır. Bu kontrolsüz yaşam tarzı dengelenmediği sürece bireylerde yağlanma artışı devam eder. Ayrıca fiziksel görünüm olarak güzel görünmek isteyen ve hamilelik düşüncesi olan bireyler için basen ameliyatı sonrası hamile kalmak herhangi bir risk oluşturmaz.
Basen Eritme Diyeti
Basen eritme diyeti ameliyat sonrası spor ile birlikte uygulanmalıdır. Diyet için gerekli malzemeler genellikle bireyler için ekonomiktir. Diyetin sağlıklı bir sonuç vermesi için diyetisyen kontrolünde verilmesi gerekir. Çünkü diyetisyen, vücut kitle indeksi ve bireylerin sosyal yaşamına göre bir diyet listesi oluşturur. Basen ameliyatı sonrası hamile kalmayı düşünen bireyler, sağlıklı bir tedavi süreci geçirmek için bu durumlara çok dikkat etmelidir.
Genel olarak basen eritme de kullanılan besinler yulaf, kuruyemişler, sebze ve meyveler gibi besinlerdir. Acı baharatlar da metabolizmayı hızlandırarak kilo verilmesinde etkilidir. Porsiyon miktarı bireyden bireye değişmek ile birlikte vücut kitle indeksi ve yaşam tarzına göre de diyet listeleri değişiklik gösterir.

Basen eritme ameliyatı sonrası hamile kalmak