Başkan Erbaş, Camilerin Açılacağı Tarihi Açıkladı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, canlı yayına katıldığı bir televizyon kanalında salgın sebebiyle toplu ibadete kapatılan camilerin açılacağı tarihi açıkladı.

Salgının Türkiye'ye girişinden kısa bir süre sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini duyurmuştu.

Namazlar Avlularda Kılınacak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs salgını ibadete kapatılan camilerin 12 Haziran'da açılacağını açıkladı. Erbaş, Kanal 7'de katıldığı sahur programında, "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı. 

İlk etapta toplu namazların katılımın nispeten az olduğu vakit namazları ile sınırlı kalacağı dile getiriliyor. 

Herkes Kendi Seccadesinde
Camilerin açılması durumunda cemaatin kendi seccadelerini beraberinde getirmesi önerilecek.

Sosyal Mesafe Kuralı
Yaklaşık 10 metrekareye bir kişi gelecek şekilde camiye girişlere izin verileceği ve iki metre sosyal mesafe kuralına dikkat edileceği ifade ediliyor. Her cami girişinde dezenfektan bulundurulacak.

Maske Zorunluluğu
Camide ibadet etmek isteyenler maske takmak zorunda olacak. Olası bir enfeksiyon durumunda geriye dönük bir takip gerçekleşebilmesi için camiye gelenlerin ismi ve iletişim bilgileri kayıt altında tutulacağı ifade ediliyor.