Başkan Genç: Sizlere büyük görev düşüyor

TAKİP ET

"Biz Kardeşiz" projesi kapsamında Bosna-Hersek'e gidecek olan İmam-Hatip öğrencilerini ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "3 bin yılda aktör ülke olmak için mutlaka bilgi üretmeliyiz ve yerli hafızaya sahip olmalıyız" dedi.

Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi ile Samsun İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde dünyaya "Savaşa ve Etnik Kıyıma Hayır" mesajı vermek amacıyla düzenlenen "Biz Kardeşiz" projesi kapsamında Bosna-Hersek'e gidecek olan İmam-Hatip liseleri öğrencileri, yolculuk öncesi Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Yeni bin yılda güçlü olmanın önemine dikkat çeken Başkan Genç, "Bilgi üretin yerli hafızaya sahip olun. Çünkü aktör ülke olmak bu ikisinden geçiyor" dedi.

'GENÇLERE GÖREV DÜŞÜYOR'

SAMİMDER Başkanı İrfan Yetik ile yönetim kurulu üyeleri Hasan Çörtük, Hüseyin Hami Kasım ve Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Tural'ın da yer aldığı ziyarette öğrencilerle sohbet eden Başkan Genç, "Dünya artık bir köy. Bilişim çağında yaşıyoruz. Bu çağda ya üreten ya da tüketen olmak var. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde üreten ve aktör bir ülke olmayı seçmiştir. Dolayısıyla bu yolda gençlerimize de büyük görevler düşüyor. 3 bin yılda aktör ülke olmak için mutlaka bilgi üretmeliyiz ve yerli hafızaya sahip olmalıyız" diye konuştu.

'GENÇLER, KUDÜS'Ü DOĞRU OKUMALI'

İmam-Hatip öğrencilerinin Bosna-Hersek ziyaretinin anlamlı olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Gençlerimiz bu tür ziyaretleri kesinlikle turistik gezi olarak düşünmemelidir. Kültür alışverişinin yanısıra bölgemizi, dünyayı tanıma açısından bu tür projeler önemli bir fırsattır. Her bir gencimiz lise ve üniversite tahsillerinin yanında dünyayı, gelişmeleri de doğru okumalıdır. Bugün biz ülke olarak ilk etapta 2023'ü hedefliyoruz. Daha sonra bizi 2053'e, 2071'e taşıyacak olanlar geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizdir. Dolayısıyla gençlerimiz bir Reza Zarrab olayını, Suriye meselesi, Kudüs meselesini doğru okumalı, iyi analiz etmelidir" şeklinde konuştu. 

'SAVAŞA VE ETNİK KIYIMA HAYIR MESAJI'

Eğitime ve kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden SAMİMDER Başkanı İrfan Yetik de, "Biz Kardeşiz" projesinin amacının, farklı coğrafyalarda yaşayan ancak Çanakkale ve Srebrenitsa'da aynı şuur ile savaşan atalarımızın torunlarını buluşturmak olduğunu belirterek, "İmam-Hatipli gençlerimiz ve Bosna-Hersekli kardeşlerimiz buluşarak dünyaya savaşa ve etnik kıyıma hayır mesajı vereceklerdir. Bu bakımdan özellikle Filistin meselesinin ve İsrail zulmünün gündemde olduğu günümüzde bu projeyi çok önemsiyoruz ve anlamlı buluyoruz" ifadelerini kullandı.