Başkan Taşçı'dan 8 Mart mesajı; Kadınlar, hayatımızın kıymetlisidir

TAKİP ET

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, 'Kadınlar, ülkemizin değişim ve gelişimi için önemli bir faktördür. Kadınların istihdama katılması ve sosyal hayat içerisinde hak ettikleri yerde olması için sürekli bir çalışma halindeyiz. Kadınlar, hayatımızın kıymetlisidir' diye konuştu.

Kadınların, Türkiye’nin değişim ve gelişim sürecinde önemli bir faktör olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bizler, cenneti annelerin ayakları altına seren bir dini yaşıyoruz. Her kadına bir anne gözüyle bakıyoruz. Hayatın her alanında, olmazsa olmaz bir değer olan kadınların hakkını asla ödeyemeyiz. Bugün gelinen nokta itibari ile başta siyaset ve iş dünyası olmak üzere hayatın her alanında üstlendikleri zorlu görevlerin üstesinden gelen kadınlar, ülkemizin değişimi ve gelişimi için de önemli bir faktördür. Bu anlamda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Kadına şiddet konusunun kabul edilebilir bir yanı olmadığına dikkat çeken Başkan Taşçı, şiddet uygulayanları cani olarak nitelendirerek, “Kadınlara yönelik şiddet haberleri karşısında büyük üzüntü duyuyorum. Bir kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş insanları, cani olarak nitelendiriyorum. Dinimizde, sosyal hayatımızda yeri değerli olan kadınlara fiziksel ya da ruhsal şiddet uygulayanların en üst seviyeden ceza almasının gerekliliğine inanıyorum. Bu anlamda Atakum Belediyesi olarak kurduğumuz ve adını bir şiddet mağduru kızımızdan alan Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi aracılığı ile bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İstihdam başta olmak üzere kadınların sosyal hayat içerisinde yer alması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Taşçı, “Kadınların istihdama katılması ve sosyal hayat içerisinde hak ettikleri yerde olması için sürekli bir çalışma halindeyiz. Değişen ve gelişen Türkiye’nin kadınlarının daha güçlü olması için yeni iş ve meslek fırsatları oluşturuyoruz. Meslek edindirme kursları ile kadınlarımızın kollarına altın bileziklerini takabilmelerini hedefliyoruz. Binlerce kadın, Atakum Belediyesinin bu faaliyetlerinde yer alıyor. Bu durum bizleri son derece memnun ediyor” dedi.