Başkan Yılmaz: Kötü alışkanlıklardan uzak durun doğaya çıkın

TAKİP ET

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz, Yeşilay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılmaz mesajında şu sözlere yer verdi: "Ülkemizde yurt genelinde mart ayının ilk haftası “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmakta olup; sigaranın, alkolün ve uyuşturucu maddelerin bireylere, aileye ve topluma verdiği zararlar vurgulanmaktadır.
Ülkemizin en önemli halk sağlığı sorunlarından olan sigara, alkol, uyuşturucu,  bonzai, sentetik uyuşturucular ve teknoloji bağımlılığı vatandaşlarımızın tüm sosyal ilişkilerini  bitirirken toplumumuzun sosyal dokusunda  çözülme noktasına getirmiştir.
5 mart 1920 de Hilal-i Ahdar  derneği vasıtası ile başlayan alkolle mücadele halen devam etmektedir.
           İlkokulda sigarayla başlayan, onun yanına kola, yüksek kafeinli içecekler ve yüksek oranlı alkollü içecekler gençliğimizi ve milletimizi her gecen gün zehirlemektedir. Cep telefonu ve bilgisayara bağımlılık, gençlerimizi toplumdan ve sosyal ilişkilerden koparmaktadır. Her yıl düzenlenen Yeşilay haftası yeni bir başlangıç için önemlidir. 
           Bu kapsamda; yapılacak çalışmalar ve kampanyalara bütün vatandaşlarımızı katmak ve ciddi bir şekilde çalışmalar yürütmek mecburiyetindeyiz. Ne acıdır ki %99 Müslüman olan ülkemizde alkol, sigara ve uyuşturucu ile mücadelede edilse de rakamları istediğimiz seviyeye düşüremedik. Türkiye de 12 milyon civarın da kişinin içki tükettiği, alkollü içki tüketimi içen kişi başına 92 litre civarında, saf alkol tüketimi ise 7,19 litredir.15 yaş üstü sigara kullanan 16 milyon tüketici vardır. Sigara tüketiminde bir miktar başarı sağlanmış ama yeterli değildir.
Neden istenilen şekilde başarılı olamıyoruz? Hiç olmasa bu hafta içinde millet olarak kendimizi, bütün resmi ve özel kurumlarımızla sorgulamamız gerekmez mi? 
Yeşilay Haftası vesilesiyle bütün vatandaşlarımızı yeni bir sağlıklı başlangıç için, doğaya çıkmaya, ormanlarda, yaylalarda yürüyüş ve spor yaparak Allah’ın bize hiç karşılık beklemeden verdiği temiz oksijenle kötü alışkanlıklardan kurtulmaya bir adım atmalarını istiyoruz. Her hafta sonu ailemizle birlikte yanımıza sigara, alkol ve bilgisayar almadan, cep telefonlarımızda interneti kapatarak sosyal medyadan uzaklaşarak doğada vakit geçirelim. Doğa size istediğinizi muhakkak verecektir. Her güzel başlangıç mutluluğa atılan adımdır
Milletimize kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz."