Başkan Yılmaz: Sivas buram buram tarih kokuyor

TAKİP ET

Sivas'ta temaslarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Türkiye'mizin bütün şehirleri güzel. Ancak Sivas'ımızın insanı duygulandıran, insanı tarihi derinliklere taşıyan bir havası var. Buram buram tarih kokuyor" dedi.

Sivas programı çerçevesinde, Sivas Belediyesini ziyaret eden Başkan Yılmaz, belediye Başkanı Sami Aydın, başkan yardımcıları ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Türlü'nün katılımı ile belediye binasında yapılan toplantıya katıldı. Burada başkan Aydın'ın Sivas şehir parkı projesi sunumunu dinleyen Başkan Yılmaz, hayata geçirilecek projeyi oldukça beğenerek görüşlerini iletti. Toplantı sonunda Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Başkan Yılmaz'a Sivas'ı anlatan tabloyu hediye etti. Belediye ziyareti sonrasında ise ilk durak restorasyonu devam eden ve Türkiye Cumhuriyeti Meclisi'nin ilk toplanıldığı yer olan Sivas Kongresi İnkılap Müzesi oldu. Burada Başkan Yılmaz, müze içerisindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasında önemli yeri olan İrade-i Milliye Gazetesi'nin basıldığı baskı makinesini yakından inceledi. 

SİVAS İNSANIN İÇİNİ ISITAN BİR TARİHİ DOKUYA SAHİP
    Müze gezisi sonrasında Başkan Yılmaz ve beraberindekiler Anadolu’nun en eski camilerinden olan Ulu Cami'de dua etti. Tarihi camiyi inceleyen Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sivas meydanında vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Sivas'ın buram buram tarih koktuğunu belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Sivas güzel bir şehir. Sivas bu güzelliğini Sami beye borçlu. Belediye Başkanı arkadaşımızın önümüzdeki süreçte yapmayı planladığı projeleri de istişare edeceğiz. Ayrıca Tarihi Kentler Birliği olarak bir tarih şehri olan Sivas'ta yapmayı düşündüğümüz çalışmaları konuşacağız. Türkiye'mizin bütün şehirleri güzel. Ancak Sivas'ımızın bu tarihi ambiyansı ile birlikte insanın içini ısıtıcı bir havası var" diye konuştu.  İncelemeler sonrası Başkan Yılmaz bir de sergi açılışına katıldı.

Yusuf Ziya Yılmaz haberleri