Bir Kan, Üç Can

TAKİP ET

Tekkeköy ilce Kaymakamı Edip Çakıcı'nın himayesi ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay Tekkeköy koordinatörlüğünde, ortaklaşa düzenlen kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü.

Düzenlen kan bağışı kampanyasında, ekip doktoru olarak görev yapan Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Serdar Bayram’ın yanı sıra Tekkeköy ilce Kaymakamı Edip Çakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Binbaşı Sadullah Kalaycı, Tekkeköy Belediyesi personeli, okul müdürleri ve öğretmenler kan bağısında bulundu.

Etkinliğe, Tekkeköy Gençlik Merkezi Müdürü Serap Aydın, personeliyle ile birlikte destek verdi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, Türk Kızılay Tekkeköy koordinatörü Emine Haliloğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner de yanlarında oldu.   

‘KAN GÜNÜMÜZDE ÖNEMLİ’
Kanın çok önemli olduğuna değinen Tekkeköy ilçe Kaymakamı Edip Çakıcı,"Sağlık açısından bünyemize büyük faydası bulunan kan vermek aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur. Hastanelerde şifa bekleyen hastalarımızın zaman zaman kan ihtiyacı oluyor. Bu kanı da Kızılay temin ediyor. Kan bulamadığı için hayatını kaybeden binlerce insanımızı düşünüp ona göre hareket etmemiz lazım."dedi.

Çakıcı şöyle devam etti; "Acil kan ihtiyacı durumunda yaşanan ciddi sıkıntıları ve hayati tehlike bulunan durumları ancak kan bağışıyla bertaraf edebiliriz. Verilecek bir ünite kan 3 hayat kurtaracaktır. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Kan bağışı yaparak onlara destek veriyoruz. Kızılay’ı bu güzel hizmetlerinden dolayı tebrik ederken, kampanyaya katılıp kan bağışında bulunan personelimize teşekkür ediyorum."
Haber:Köksal ÖNER