Birikim Nasıl Yapılır? 3 Adımda Ev Sahibi Olabilirsiniz!

TAKİP ET

Yaşadığımız hayat içerisinde zaman geçtikçe bütçe ve giderlerin arttığı aşikârdır. Ailelerdeki nüfus sayısının artmasıyla birlikte harcama ve giderler sürekli büyür.

Günümüzde aylık kazançlarımızın genellikle büyük bir bölümü kira masraflarına gitmekte. Geriye kalan kazanç ise temel ihtiyaçlara gitmektedir. Örneğin; telefon, su, elektrik, doğalgaz gibi aylık fatura giderleri, giyim ve mutfak masraflarına gider. Günümüzde birikim yapmak ekonomik şartlardan dolayı hayal gibi görünse de, kararlı, mantıklı ve bilinçli bir şekilde birikim yolları aranıp başarı sağlanabilir. Bu Yazımızda sizlere birikim nasıl yapılır ? 3 adımda ev sahibi nasıl olunur . Konuları ile alakalı bilgiler vereceğiz.

Birikim Yaparak Ev Sahibi Nasıl Olunur?

Öncelikle birikim yapmaya niyet edip, hedeflerinizi gerçekleştirmek için harekete geçtiğinizde günlük harcamalara dikkat etmek gerekir. Gereksiz olan birçok şeye günlük rutinimizde ne yazık ki çok para harcıyoruz. Öncelikle birikim hedefiniz var ise günlük harcamalarınızı kontrol altına almanız gerekir. Paranın nasıl harcandığını gözlemlediğiniz zaman ne kadar gereksiz şeylere para harcadığınızın farkına varacaksınız. Günlük olarak gereksiz yapılan harcamalarımız, almak istediğimiz birçok şeye engel olmaktadır. Gereksiz harcamaların içerisine kiralık dairelerde dâhildir. Aylık gereksiz giyim ve marketlere ve elektronik eşyalara verdiğimiz paraları bir köşeye koyduğumuzda bir ev taksiti çıkarırız. Ev alma yöntemleri faizsiz finans kuruluşları sayesinde kolay bir hale geldi.

Birikim Yapmanın Yolları

Ev kirası problemini çözmek isteyen gelir düzeyi orta seviye ve bu seviyenin altında olan herkesin hayali ev sahibi olmaktır. Fakat aylık kazançlar ve giderler örtüşmediğinden bu istek sürekli olarak ötelenmektedir. Birikim konusunda bilinçli hareket edilirse ev almak ve taksit ödeme zor bir durum değildir. Bireylerin yaptıkları birikim sayesinde kazandıkları taksit ödemeleri ile kiralardan kurtulmak artık oldukça kolaydır. Kişilerin bütçelerine göre, kira ödemesi yapar gibi küçük birikimler yaparak ev sahibi olması oldukça basit. Taksitle ev almak, faizsiz, peşinatsız ve kredisiz ev almak konularında İktisat Evim uygun ödeme yöntemleri ve koşulları belirleyip, bütçeye uygun seçenekleri oluşturup küçük birikimler ile ev sahibi yapmaya devam ediyor.