Biyokütle santralin benzeri Afyon'dan santrale övgü!

TAKİP ET

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde kurumu devam eden Biyokütle santralin 'benzerinin faaliyette olduğu Afyon'un Çay İlçesi Belediye Başkanı Atlı, "Santral bölgemiz için çok önemli yatırım" dedi.

Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde, Oltan Köleoğlu Enerji'nin  faaliyette bulunan Biyokütle Enerji santrali yöreye verdiği katkılarla, yerel yöneticilerden övgü alıyor. Belediye Başkanı  Uzman Dr. Hüseyin Atlı,"İki yıldır bölgemize ve çiftçimize çok ciddi  katkısı var" dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde kurulum çalışmaları devam eden Oltan Köleoğlu Enerji'ye ait biyokütle santralin, benzerinin faaliyet gösterdiği Çay İlçesi'ndeki santralde yaklaşık 100 kişinin istihdam ettiğini, tedarikçiler, çiftçilere ek gelirlerle bine yakın ailenin yararlandığını vurgulayan Belediye Başkanı  Uzman Dr. Hüseyin Atlı, bölgenin ciddi işletmelerinden biyokütle santralin ilçelerinde faaliyete geçmesinin ardından katkısının önemli olduğunu söyledi. 

Başkan Uzman Dr. Hüseyin Atlı

İKİ YILDIR SANTRAL VAR BÖLGE EKONOMİMİZE DESTEK
İlçenin yerleşik halkının ve özellikle çiftçi ve hayvancılıkla uğraştığını ifade eden ve "Tarımsal atıkların toplanarak değerlendirilmesi konusunda ciddi anlamda bölgemize doğaya, çiftçimize ve ülkemize her yönüyle değer katan bir işletme" olarak yorumlayan Belediye Başkanı Atlı şöyle devam etti: "Özellikle yaz aylarında, hasat  döneminde vatandaşlarımız tarımsal atıkları bir bedel karşılığında değerlendiremiyor ve çiftçinin adeta başına bela olan bir hal alıyor. Biyokütle santralin iki yıl önce kurulmasıyla birlikte atıklar çiftçiye ek gelir olduğu gibi, yöre ekonomisine getiri sağladı. Çiftçilerimiz çok rahat ediyor ve atıklarını santralin iş makineleri  topluyor. Bölgeye istihdam kaynağı oluşturması çok ciddi  rakamlarda. Yaklaşık 100 aile santralden ailesini geçindiriyor. Oltan Köleoğlu enerjiye ilçemize yatırımı için teşekkür ediyorum."

ÇEVREYE, ÇİFTÇİYE KATKISI TARTIŞILMAZ
Biyokütle santralin çevreci olduğunu, ova içinde olmasına rağmen tarıma ve bölgesel kalkınmaya katkısı  açısından çok yararlı olduğunu ifade eden Çay Belediye Başkanı  Uzman Dr. Atlı, "Hem istihdam oluşturdu, hem de çiftçiye ek gelir sağladı. Çok memnunuz" dedi.  
Haber: Halk Gazetesi

Biyokütle santralin benzeri Afyondan santrale övgü