Bu hafta sonu 6-7 Haziran sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?

TAKİP ET

6-7 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunun yanıtı hafta başından itibaren araştırılırken konu ile ilgili son dakika gelişmeleri de yakından takip ediliyor. (Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi olarak bir kısıtmalamanın olmayaçağını vaka durumuna göre il bazında hafta sonu kısıtlama yapılabileceğini söyledi)

Son olarak geçtiğimiz günlerde 1 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte seyahat yasağı kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte gözler bu haftaki Kabine Toplantısı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Perşembe günü yapılacak olan toplantıda, sokağa çıkma yasağı, 18 yaş altı ile 65 yaş üstü kısıtlamaların ele alınması bekleniyor. Hafta sonuna denk gelen 6-7 Haziran Cumartesi ve Pazar günlerinde de kısıtlamanın olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Buna göre; bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 6-7 Haziran bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

1 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme sürecine girildi. Bu süreç ile birlikte pek çok kısıtlama da kaldırıldı. Bu kısıtlamaların kaldırılmasının ardından gündemin en merak edilen sorularından bir tanesi de bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusunun yanıtı olmakta. En son yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından kısıtlamaların kaldırıldığı vatandaşlara duyurulmuştu. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası 15 ildeki sokağa çıkma kısıtlaması 30-31 Mayıs tarihlerinde uygulanmaya devam etmişti. Şimdi ise gözler Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'na çevrildi. Buna göre; bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 6-7 Haziran bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte son dakika haberinin detayları!

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? 6-7 HAZİRAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?
Son olarak 30-31 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasğaı uygulanmıştı. Ardından 1 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme sürecine girilmiş ve pek çok yasak kalkmıştı. Bu durumun ardından vatandaşlar bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, olacak mı sorusunun yanıtı merak ediyorlar. Bu hafta Perşembe günü gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'nın ardından 6-7 Haziran sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusunun yanıtı da verilmiş olacak.

Perşembe günü CumhurbaşkanI Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek Bakanlar Kurulu'nda çıkacak kararlardan birinin bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının durumu olması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KABİNE TOPLANTISI'NDA HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2,5 aydır çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başından itibaren Ankara'da çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Uzun süredir video konferans sistemi ile toplanan kurul bu hafta yüz yüze gerçekleşecek. Çarşamba günü AK Parti MYK toplantısına başkanlık eden Erdoğan, 4 Haziran Perşembe günü ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni toplayacak.

Yüz yüze gerçekleştirecek toplantılarda sosyal mesafe ve maske kullanımı kuralları uygulanacak

Toplantıda yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele ele alınacak, atılan adımlar sonrasında veriler analiz edilecek. Yeni adımlar için de görüş alışverişinde bulunulacak.