Bu Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı? 30 31 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı

TAKİP ET

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 30-31 Mayıs sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle bu hafta sonunda da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına yanıt aranıyor. eki, 30-31 Mayıs sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ramazan Bayramı'nı kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı biterken gözler bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusuna çevrildi.

Bayram sonrasında vaka durumundaki iyileşmenin sürmesi durumunda sokağa çıkma kısıtlamasına haziran ayında son verilmesi hedefleniyor.

Aynı şekilde 65 yaş ve 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da bu takvimle birlikte haziran ayının ortasında son bulması planlanıyor.

Buna göre 16-19 Mayıs ve ramazan bayramının yer aldığı 23-26 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının ardından yeni gelişmeler gündemde yer alacak.

Son verilere göre 25 ilde bir haftadan beri yeni vaka görülmüyor. 50 ilde ise her gün görünen ek vaka sayısı 10 civarında. Ancak lokal hareketliliklere bağlı olarak yaşanacak artışlar ve sıçramalar, il pandemi kurullarının kararlarıyla izlenecek.