Buhran ne demek, Burhan anlamı, Buhran olayı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün il başkanları toplasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Buhran" açıklamalarına yanıt vermesinin ardından sosyal medya kullanıcıları Buhran ne demek, Buhran nedir, Burhan anlamı? gibi cümleleri arattırdılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün il başkanları toplasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Buhran" açıklamalarına yanıt vermesinin ardından sosyal medya kullanıcıları Buhran ne demek, Buhran nedir, Burhan anlamı? gibi cümleleri arattırdılar. 

Türk Dil Kurumuna göre; buhran. a. (buhra:nı) Bunalım, bunluk, kriz: “Üç gecedir gelmiyor, o kadar buhran içindeyim ki.” -P. Safa. örnekleri ile verilmiştir. 

tr.wikipedia göre ise: 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı veya Büyük Buhran, 1929'da başlayan (etkilerini ancak 1930 yılının sonlarında tam anlamıyla hissettiren) ve 1930'lu yıllar boyunca devam eden ekonomik buhrana verilen isimdir. Buhran, Kuzey Amerika ve Avrupa'yı merkez almasına rağmen, dünyanın geri kalanında da (özellikle de sanayileşmiş ülkelerde) yıkıcı etkiler yaratmıştır.

Konuyla ilgili olarak detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz:

https://tr.wikipedia.org/wiki/1929_D%C3%BCnya_Ekonomik_Bunal%C4%B1m%C4%B1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne demişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na video konferans ile katıldı.
Erdoğan: "Geçmişleri buhran örnekleri ile dolu bir partinin yüzleri kızarmadan bizi eleştirmesini gülümseme ile karşıladık"
Toplantıda konuşan Erdoğan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Buhran" açıklamalarına yanıt vererek, ""Türkiye için buhran yabancı bir kavram değildir. Bu ülke geçmişte CHP dönemlerinde halkına verecek yeterli ekmek bulamadığı için ekmeği karne ile dağıtma buhranını yaşamıştı. Yaşatan kimdir CHP. Bu ülke geçmişte savunma sanayiinin temel kurumlarının kapılarını bilinci şekilde kapatılması buhranını yaşamıştı. Yaşatan kim CHP. Bu ülke geçmişte demokrasiyi açık oy, gizli tasnif olarak gören faşist kafanın yol açtığı nice baskı ve zulüm buhranı yaşamıştı. 
Yaşatın kim chp. Bu ülke yağdan gaza, pirinçten benzine tüm temel gıda maddelerini yokluğundan kaynaklanan kuyruklar buhranı yaşamıştır. Yaşatan CHP. Bu ülke geçmişte evlatlarını gönderecek yeterli yüksek öğrenim kurumu bulamama, oraya kadar gelen kız çocuklarının başörtüsü nedeniyle içeri alınmama buhranı yaşamıştı. Yaşatan kim CHP. Geçmişte böylesine buhran örnekleri ile dolu bir partinin bugün yüzünüz kızarmadan hükümetimizi eleştirmeye kalkmasını biz de acı bir gülümseme ile karşıladık" ifadelerini kullandı.

Burhan anlamı