Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Sinop'ta sağlık konferansı

TAKİP ET

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk bilinciyle, bilgilendirme amacıyla düzenlenen 'Sağlık Konferansları'nın bir yenisini daha Sinop'ta gerçekleştirdi.

Sinop Belediyesi'nin katkılarıyla, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından Sinop Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda organize edilen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel’in konuşmacı olduğu “Tip 2 Diyabet ve Metabolik Cerrahi ile Tedavi Yöntemi" adlı “Sağlık Konferansı”na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, “Tüm dünyanın ve ülkemizin en önemli sağlık problemlerinden biri olan Tip 2 diyabet yani şeker hastalığının metabolik cerrahisinin tedavisi ile ilgili yöntemi anlatmak ve bilgiler vermek üzere değerli hocamız ile birlikte Sinop'a gelmiş bulunmaktayız.  Büyük Anadolu Hastaneleri olarak sosyal sorumluluk bilinci içinde bilgilendirme yönelik gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızı sadece Samsun'da değil çevre iller ve ilçelerinde de düzenliyoruz.

SAĞLIKTA GÜVENİN ADI 
Sağlıktaki yeni gelişen özel uygulamaları özellikle yakından takip eden bir hastane olarak katılımcılara anlatmaya çalışıyoruz. 
"Sağlıkta güven" sloganıyla 20. yılını dolduran Hastanemiz, sağlıklı bir yaşamı herşeyin önünde görerek hizmet veren bir kuruluştur. Karadeniz Bölgesi’nde ilk, Türkiye’de ise ilk kurulan özel hastaneler arasında yerini alan Büyük Anadolu Hastanesi seçkin ve güçlü kadrosu, hasta ve hasta yakınına memnuniyet odaklı uluslararası kalite standartlarında hizmet anlayışı ile etik ilkeler ışığında da yoluna emin adımlarla devam etmektedir. 
Bu düşünceler içinde sağlık konferansımızın burada yapılmasına vesile olan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'e, Belediye Özel Kalem Müdürü İsmet Damaroğlu'na ve yoğun bir ilgi gösteren Sinoplulara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TESLİM OLMAYIN TEDAVİ OLUN
Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) Metabolik Cerrahi Ameliyatı Yöntemi ile tedavi edilebilir bir sağlık problemi olduğunu belirterek sözlerine başlayan ,Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri  Genel Cerrahi ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel, "Diyet, spor, ilaç, akapuntur ve diğer yöntemleri deneyip sonuç alamadınız mı? O zaman mutlaka Metabolik Cerrahi yöntemini denemiz gerekmektedir. Tip 2 Diyabet Şeker Hastalığı'na teslim olmayın tedavi olun" dedi. 
Tip 2 diyabet genetik zeminde genellikle obezite ve fiziksel inaktiviteye bağlı olarak görülmektedir diyen Dr. Güzel, "Hastalığın temelinde genetik olarak yatkın kişilerde yaşam tarzı ile tetiklenen insulin direnci ve zamanla azalan insulin sekresyon azalması söz konusudur. 
Tip 2 diyabet, 45 yaşından büyük şişman kişilerde daha yaygındır. Bununla birlikte, artan obezitenin bir sonucu olarak, çocuklarda ve genç erişkinlerde de yaygın hale gelmektedir. Tip 2 diyabet en yaygın diyabet tipidir, tüm diyabetlilerin yaklaşık %90-95’ini oluştururlar."

OPERASYON SADECE TİP 2 DİYABETLİLERE 
Tip 2 diyabet tedavisinde ilk hedef kan şekeri düzeyleri normale döndürülerek septomların iyileştirilmesidir. Sonraki hedefler ise göz ve böbrek hastalığı gibi uzun süreli komplikasyonlarla sinirlere ve kan damarlarına zarı engellemektir.
Ameliyatlar sadece tip 2 diyabet hastalarına uygulanmakta. Tip 1 diyabetle tip 2 diyabet tamamen birbirinden farklı iki hastalıktır. Tip 1 diyabette insülin üretimi hiç yoktur. Bu ameliyatları yapabilmemiz için insülin üretimi mevcut olmamalı. Tip 2 diyabette insülin üretimi vardır fakat vücut kullanamaz. Biz bu ameliyatlarla vücudun kendi ürettiği insülini kullanmasına yardımcı oluyoruz.

SORULARA YANIT VERDİ
Tüm dünyada milyonlarca kişi hastalığını bile bilmeden veya yeterli tıbbi bakıma ulaşmadan Tip 2 diyabetli olarak yaşamaktadırlar. Bu kapsamda ; Sık idrara çıkma, Ağız kuruluğu, Çok su içme, Açlık hissi, Cilt yaralarının geç iyileşmesi,  Kuru ve kaşıntılı bir cilt, Sık sık infeksiyon gelişmesi, ellerde ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma gibi belirtileri kendisinde gören kişiler mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmesi ve tetkitlerinin yapılması gerekmektedir. Eğer tip 2 diyabetli kişilerde tanı erken konmaz ve tedavi edilmez ise, vücutta uvuz kaybına veya ölüme bile yol açabilir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel cerrahi, Metabolik  Cerrahi ve Obezite Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel, kendisine iletilen sorulara cevap verdi.

Kerim Güzel