Büyükşehir'e bir ödülde Sahathane Meydanı Projesi'nden

TAKİP ET

Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı'na katılan Samsun Lojistik Merkezi, en iyi proje dalında jüri özel ödülüne layık görülürken, bir ödülde Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasından geldi. Samsun Saathane Meydanı Projesi Proje Ödülü'ne değer görüldü.

Tarihi Kentler Birliği tarafından 15 yıldır düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül töreni YAPEX Restorasyon Fuarı’nda yapıldı.
YAPEX Restorasyon Fuarı’nda Tarihi Kentler Birliği tarafından 15. cisi yapılan  “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda Samsun Büyükşehir Belediyesi, Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi ile Proje Ödülü’ne değer görüldü. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kent merkezinde anıtsal yapıları nitelikli ve sade bir mimari tasarım ile korumaları, projenin kent kimliğine olan olumlu katkısı, kamusal kullanımı destekleyen tasarım anlayışı, sosyal ve ekonomik etkisi yüksek bütüncül işlevlendirme kurgusu nedeniyle Proje Ödülü’ne değer görüldü.
Samsun Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz aldı.

Tören de konuşan Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasına katılım her geçen yıl daha da artıyor. Katılan projelerdeki düzey artışı bizi mutlu ediyor. YAPEX Restorasyon Fuarı ve her yıl düzenlediğimi ‘Özendirme Yarışması’ belediyelerimizin koruma bilincini geniş kitlelere yayılmasına vesile oluyor. Türkiye’de Tarihi Kentler Birliği üyelerimizle birlikte kültürel mirasımızı yaşatmak için 16 yıldır çalışıyoruz ama Halep, Şam ve Bağdat gibi tarihin mirasın yoğun olduğu komşularımızdaki savaş ve yıkımlar bizleri derinden etkiliyor. Bu yıkımın en kısa zamanda sona ermesini gönülden diliyoruz.”