Canan Karatay'ın şok açıklamasına Arıcılardan büyük tepki

TAKİP ET

Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan; "Canan Hocam bundan sonra ki ömrünü uzatmak isterse arı ürünü tüketsin." dedi.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2.Karadeniz Kitap Fuarı'na katılan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın ''Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız kesinlikle bal yemeyin'' açıklaması arıcıların büyük tepkisini çekti. 

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2.Karadeniz Kitap Fuarı'nda yaptığı söyleşide gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. 

Karatay, bal tüketimi konusunda “Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız kesinlikle bal yemeyin. Bal ve pekmez benim gözümde sıvı şekerdir ve vücuda zararı vardır'' dedi. Bu açıklamaya tepki gösteren Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan, Karatay'a ilginç bir cevap verdi. 

Kaplan, Canan Karatay'ın yanlış bir açıklama yaptığını belirterek, ''Canan hoca bu açıklama ile ayıp etmiş. Tıp bu kadar gelişmeden önce, bizim atalarımız savaşlarda kılıç yaralarını bal ile tedavi ederek ömürlerini uzatırmış. Canan Hoca'nın arı ve arıcılık üzerine ne kadar bilgisi var bilemiyorum. Arı ve arı ürünlerinin nasıl meydana geldiği ortada. Canan Hocam bundan sonra ki ömrünü uzatmak isterse arı ürünü tüketsin. Bal yesin. Daha zinde kalmak istiyorsa polen yesin'' şeklinde tepkisini ortaya koydu. Kaplan konuyla ilgili de basın açıklaması yapacaklarını sözlerine ekledi.