Canik Belediyesi'nde işçilerin yüzünü güldüren imza!

TAKİP ET

Canik Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında belediye işçilerinin mali ve sosyal hakları konusunda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Canik  Belediyesi  ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan Toplu iş sözleşmesi karşılıklı anlaşma  ile sonuçlandı. Canik  Belediyesi'nde yapılan imza törenine Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Şube Sekreteri Arif Çelik’in yanı sıra işveren tarafı Yerel Sen yöneticileri ve Belediye müdürleri  katıldı
Şube Başkanı Ziya Uzun  " İşçi arkadaşlarımız adına sevindirici bir anlaşmaya vardık Yapılan bu anlaşma ile çalışan arkadaşlarımızın ücretleri, sosyal hakları, çalışma koşulları ve ekonomik dengeleri gibi daha bir çok konuda karşılıklı hoşgörü ve uzlaşı içerisinde görüşmeleri neticelendirdik. Çalışanların yüzünü güldüren bu Toplu iş sözleşmesi üye arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun." diye konuştu.
Uzun; Canik Belediyesin de çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinin iki yıl geçerli olduğunu, işçi arkadaşlarımızın alacağı yevmiyelere ve diğer mali sosyal haklara iki yılda toplam %40 oranında zam yapıldığını belirterek 2019 yılı için  yevmiyeye  %20 sosyal pakete %20 , 2020 yılı için ise yine aynı oranda artış sağlandığını belirtti. toplamda %40 artış oldu işçi arkadaşlarımızın yüzlerini güldüren toplu iş sözleşmesinin sonucları itibari ile hayırlı olmasını diliyorum dedi.

canik belediyesi