Canik Belediyesi'nden iki dev sempozyum

TAKİP ET

Canik Belediyesi "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında iki önemli sempozyuma daha imza atıyor. Nisan ayında düzenlenecek iki uluslararası sempozyumun hazırlıklarını yürüten Canik Belediyesi, yurt içi ve yurt dışından önemli bilim insanlarını Samsun'da buluşturacak. Yine Nisan ayında, Şehir ve İnsan konulu panel ve konferanslar da düzenlenecek.

Daha önce bir çok sempozyum düzenleyen Canik Belediyesi, şimdi de iki önemli Uluslararası Sempozyumla bilim insanlarını Samsun'da buluşturuyor. Canik Kültür Merkezi'nde 6-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu'nun ardından, 13-15 Nisan tarihleri arasında ise bilim insanları 10. Uluslararası Canik Sempozyumu'nda "Hedefe Doğru İnsan" konusunu ele alacak. Belediye tarafından 20-22 Nisan tarihleri arasında ise "Şehir ve İnsan" konulu konferans ve paneller düzenlenecek.

SEMPOZYUM KONUSUNDA TECRÜBELİYİZ

Canik Belediyesi olarak şehre ve insanlığa katkıda bulunacak bir çok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Bugüne kadar tarih, çocuk, şehir gibi bir çok konuda sempozyum düzenledik. Bu konuda tecrübeli bir belediye olarak yine bilim insanlarımızı iki önemli uluslararası sempozyumda şehrimizde buluşturacağız. Bu iki sempozyumumuzda yaşadığımız dönemde önemli bir konu olan ve ülke ve millet olarak bizleri de yakından ilgilendiren 'Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu' ile 'Hedefe Doğru İnsan" konularını belirledik" dedi.

KİTAP HALİNE GELECEK

Her iki sempozyumun da insan yaşamına katkıda bulunacağına inandığını belirten başkan Genç, "Belediye olarak kültürel çalışmalara önem veriyoruz. Bu tür sempozyumları düzenlememizdeki amaç, elbette ki insanlığa faydalı bilgiler elde etmektir. Çünkü ülkemizden ve yurt dışından bir çok bilim insanı bilgilerini bizlerle paylaşacak. Daha önce gerçekleştirdiğimiz 8 sempozyumun ardından olduğu gibi bu iki sempozyumumuzdan da elde edilecek bildirileri kitap haline getireceğiz. Dolayısıyla gelecek nesiller için çok önemli kaynaklar elde edeceğiz" diye konuştu.

osman genç