Canik Kent Konseyi'nden Roman projesi

TAKİP ET

Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi, Eğitim Çalışma Grubu, Gençlik Meclisi tarafından Roman vatandaşların eğitim, sosyal, kültürel alanlarda yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla geliştirilen proje çalışmaları devam ediyor.

Canik'teki Roman vatandaşların eğitim, sosyal, kültürel alanlarda yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla Canik Kent Konseyi kadın Meclisi, Eğitim Çalışma Grubu ve Gençlik Meclisi tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Yerel Eşitlik Birimi desteğiyle yürütülen proje kapsamında konsey binasında toplantı yapıldı. Geniş kapsamlı toplantıda Roman vatandaşların sorunlarına dikkat çekildi.

ANNE-BABALARLA GÖRÜŞÜLDÜ
Erken evlilik, kadına şiddet, istihdam alanlarında olmak üzere hazırlanan çok amaçlı projenin toplantısında konuşan Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, amaçlarının Roman vatandaşlarının eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirterek, "Proje kapsamında alan taraması yapıldı ve OMÜ'den öğretim üyeleri erken evlilik konusunda Roman anne ve babalarla görüştü. Projemizin farkındalık oluşturacağına ve bir çok sorunun tespiti ve çözümü noktasında etkili olacağına inanıyoruz" dedi.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Toplantıya Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan'ın yanısıra proje yürütücüleri Kadın Meclisi Başkanı Münevver Uğurlu, Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Bayram Özer, Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Aybüke Balıkay, OMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursel Topkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay Tacar, Aile ve Sosyal Politikalar Şube Müdürü Sema Başer Öztürk, İŞKUR Eğitim Sorumlusu Hüseyin Özduman, Canik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bakiye Usta, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, TÜİK yetkilisi Derya Canik Akyol, Canik Kent Konseyi Üyesi Aysen Tozlu katıldı.

Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi