Canik ve Kudüs arasında gönül köprüsü kuruldu

TAKİP ET

Bundan iki ay önce STK'larla birlikte Kudüs'e ziyaret gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu sefer Kudüs heyetini ağırladı. Kudüs heyeti Samsun'da bir takım temaslarda bulunurken, Başkan Genç, "Kudüs ile gönül bağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve 20 STK temsilcisinin iki ay önce ziyaret gerçekleştirdiği Kudüs'ten Canik'e misafir geldi. İade-i ziyarette bulunan Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri ile birlikte üniversite, vakıf ve spor kulübü temsilcileri, Başkan Osman Genç'i ziyaret ederken, Samsun'da bir takım temaslarda da bulundu. Kudüs heyetini ağırlayan Başkan Genç, Kudüs'ün insanlığın aklı olduğuna işaret ederek, dünyadaki insanlık sorununun bitmesinin Kudüs'ün özgür olmasından geçtiğini söyledi.

TEMASLARDA BULUNDULAR

Samsun ziyareti kapsamında ilk gün Vali Osman Kaymak'ın misafiri olan ve daha sonra sırasıyla Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Murzioğlu ve MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan'ı ziyaret eden Kudüs heyeti, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Davamız Kudüs" İstişare Toplantısı'na katıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de yer aldığı toplantıda, Kudüs'ün insanlık ve Müslümanlar için önemine dikkat çekildi. 

GÖNÜL BAĞIMIZ GÜÇLENİYOR

Toplantıda yaptığı konuşmada, yaklaşık iki ay önce STK temsilcileri ile birlikte gerçekleştirdikleri Kudüs ziyaretini hatırlatan Başkan Genç, "Bundan iki ay önce STK temsilcileri ile birlikte Filistin'e Müslüman kardeşlerimize destek olmak için gitmiştik. Yaklaşık 5 gün süren ziyaretimizde üniversite, sivil toplum kuruluşları, iş adamları olmak üzere Filistin davasında sesi yüksek çıkan kurum ve kuruluşları ziyaret ettik. Şimdi de Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri başta olmak üzere, üniversite, vakıf, spor kulübünden temsilcileri Samsun'umuzda ağırlıyoruz. Kudüs ile gönül bağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

KUDÜS, İNSANLIĞIN AKLIDIR

Kudüs ziyaretinde, İsrail'in zulmü altındaki Müslümanlara destek olduklarını ifade eden Başkan Genç, "Kudüs halkı bize geçmişte ecdatlarımızın yaptıklarını ve bugün bizim sorumluluklarımızı hatırlattılar. Bütün dinlerin özgürce yaşadığı o coğrafya bugün yeniden buna ihtiyaç duymaktadır. Biz Kudüs'ü unutmadık. Bize göre Kudüs insanlığın aklıdır. İnsanlık özgür olacaksa, insanlık huzur içerisinde yaşayacaksa, Myanmar'daki, Filistin'deki, Suriye'deki sorunlar bitecekse bu Kudüs'ün özgür olmasından geçmektedir. Orası özgürlüğüne ulaştığında dünyadaki bütün insanların özgürlüğüne kavuşacağna inanıyorum" diye konuştu.

GENÇLER, KUDÜS'LE BULUŞACAK

Canik Belediyesi olarak Kudüs halkının yanında yer almak ve Kudüs davasını sürdürmek amacıyla projeler geliştirdiklerini de dile getiren Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak Kudüs davasını gençlere aktarmayı kendimize ödev ahdettik. Bu nedenle inşallah 15 tatilde gençlerimizi Kudüs'le buluşturacağız. Kudüs işgal altında olduğu sürece bu davanın arkasında olacağız. Kudüs meselesi bütün Müslümanların meselesidir" şeklinde konuştu.

BİRLİK-BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ

Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri de, "Samsun'dan Kudüs'e gelen heyet, Filistinlilerin gönlünü fethetmiş ve Türkiye'nin Kudüs'e olan sevgisini göstermiştir. Filistinliler  Türkleri çok seviyor. Osman Başkanımız bizi Samsunlularla buluşturdu. Teşekkür ediyoruz. Filistin ve Samsun arasında sağlanacak kültürel ve eğitimsel anlaşmanın imzalanması için bu toplantının faydalı olacağını düşünüyoruz. Ekonomi, siyaset, kültür ve eğitim alanlarında Küdüs ile Samsun arasında bir çok anlaşmalar sağlanacaktır. Bu anlaşmaların sözde kalmayacağını düşünüyoruz. Türkiye bölgede siyaseten çok büyük bir ülke. Bizim birbirimizle birlik ve beraberlik içerisinde olma mecburiyetimiz var. Bir başarı sağlanacaksa bu Türkiye'nin öncülüğünde olacaktır" ifadelerini kullandı. 

'DAVAMIZ KUDÜS' KONFERANSI

Kudüs heyeti ikinci gün ise, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile OMÜ İletişim Fakültesi'ni ziyaret ederken, Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri ile de buluştu. Kudüs heyeti, İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Davamız Kudüs" konulu konferansa da katıldı. Konferansa Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Müftüsü Veysel Çakı, Samsun İmam Hatipliler Mezunlar ve Mensuplar Derneği (SAMİMDER) Başkanı M. İrfan Yetik ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.