Canik, Yazıcıoğlu'nun adını yaşatıyor

TAKİP ET

Canik Belediyesi, 8 yıl önce helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini Yavuzselim'de yapılan Kültür Merkezi'ne verdi. Başkan Osman Genç, "Rahmetli Yazıcıoğlu'nun, Türk siyasetine kazandırdıkları asla unutulmayacaktır" dedi.

Bundan 8 yıl önce Kahramanmaraş mitingini tamamlayıp Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yapılacak mitinge gitmek için bindiği helikopterin elim bir kaza sonucu düşmesi ile şehit olan Büyük Birlik Partisi’nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun adı Canik'te yaşayacak. Canik Belediyesi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini Yavuzselim'de yapılan ve içerisinde konferans salonları etüt merkezleri, düğün salonu, sıbyan okulu, müzik okulu, aile eğitim merkezleri bulunan Kültür Merkezi'ne verdi.

'ÇİZGİSİ YERLİ VE MİLLİYDİ'
Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, yayımladığı mesajla vefatının 8. yıldönümünde BBP Lideri Yazıcıoğlu'nu andı. Yazıcıoğlu'nun kendisini vatanına, milletine, dinine ve devletine adamış  büyük liderlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, siyasi anlayışı, ülke meselelerine sağ duyulu yaklaşımıyla, özel ve siyasi hayatı boyunca tüm yaşantıyla örnek alınacak bir devlet ve millet adamıydı.  Onun siyasi çizgisi yüzde yüz yerli ve milli idi" dedi. 

'HEP DİK DURDU'
Yazıcıoğlu'nun, 28 Şubat'ta ortaya koyduğu cesur tavır ve "Namlusu millete dönmüş tanka selam durmam" sözüyle Hakk'ın ve halkın yanında olduğunu haykıran siyasetçi olduğuna işaret eden Genç, "Merhum Yazıcıoğlu, ömrü boyunca hep doğru söylemiş, hep düz yürümüş ve hep dik durmuştu. Hiç şüphe yok ki, Türkiye'nin bugünkü durumunda hiç tereddüt etmeden yine devletinin ve milletinin yanında yer alırdı. Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Türk siyasetine kazandırdıkları asla unutulmayacaktır. Yazıcıoğlu'nu ve beraberinde yaşamını yitirenleri rahmet, şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.