Canik'te Anneler Günü dolu dolu kutlandı

TAKİP ET

Canikli kadınlar Anneler Günü'nü dolu dolu kutladı. Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde kadınlar doyasıya eğlendi. Anneleri özel günlerinde yalnız bırakmayan Başkan Genç, annelerin toplumu şekillendirdiğini belirterek, kadınlara değer vermeyen toplumların geri kalacağını söyledi.

Canik Belediyesi kadınları Anneler Günü'nde unutmadı. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde belediyenin kurs merkezlerindeki kursiyer kadınlar ve Sıbyan Okullarındaki çocukların anneleri, kendilerine özel düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendi. Başkan Osman Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de katıldığı etkinlikte, anneler günün önemini anlatan puzzle yaparken, 6 çocuğunu zorluklarla okutan Münevver Yavuzyiğit Yılın Annesi seçildi. 

'ANNE, TOPLUMU İLGİLENDİRİYOR'
Etkinlikte konuşan Başkan Osman Genç, toplumun temelini ailenin, ailenin temelini ise annelerin oluşturduğuna dikkat çekerek, "Annelerimiz, yetiştirdikleri kuşaklarla toplumun biçimlenmesinde en büyük rollerden birini üstlenmektedir. Bu yönüyle annelik, yalnız aileyi değil, tüm toplumu ve insanlığı ilgilendiren evrensel boyut kazanmaktadır. Tarihin her döneminde, milletin bağımsızlığında ve varlığını sürdürmesinde, annelerimizin de çok büyük payı vardır. Kadınların toplumsal hayatta daha etkin olması; geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Bizi millet yapan değerlerin başında anneler gelir. Millet kavramının her birimizde hayat bulmasında ve yaşatılmasında en çok da annelerimizin katkısı vardır" dedi. 

'GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ TOPLUM'
Tarihte nice kahraman kadınların olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Bugün dünyada yaşanan birçok olumsuzluğun temelinde sevgisizlik ve ilgisizlik vardır. Bu nedenle anneler çocuklarını sevgiyle yoğurmalı, onları özgüvenleri yüksek, kendileriyle ve toplumla barışık bireyler olarak geleceğe hazırlamalıdırlar. Mutlu, güçlü ve yüzü gülen bir toplum; güçlü kadınların, güçlü annelerin omuzlarında yükselecektir. Çünkü anneler, sağlıklı toplumsal yapının ve huzurlu aile ortamının temelidir. Kadınlarına ve annelerine gereken değeri vermeyen toplumlar, medeniyet yarışında geri kalmaya mahkumdur. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir" diye konuştu. 

KADINLARA ÖZEL HİZMETLER
Canik Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri yatırımlarda her zaman en önemli önceliklerinin eğitim ve kadınlar olduğunu ifade eden Genç, "Annelerimizin geleceği, refahı, mutluluğu ve psikolojik olarak sağlıklı olmaları için çaba sarf ediyoruz. Çünkü yeryüzündeki her şey, kadının dokunması ile güzelleşir ve anlam bulur. 8 Mart Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Aile Birimi ve Hukuk Birimi, hanım konakları, kurs merkezleri, eğitim, kültür, spor tesislerimiz kadınlarımızın hizmetinde. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş tüm annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Genç ve kadınların Anneler Günü pastasını birlikte kestiği etkinlikte, anneler yerel sanatçının söylediği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlenerek farklı bir gün geçirdi. Başkan Osman Genç ayrıca, annelere karanfil verirken, Anneler Günü nedeniyle şal hediye etti.

canik belediyesi