Canik'te camiler eski kimliğine kavuşuyor

TAKİP ET

İlçe genelinde ibadethaneleri ve çevrelerini baştan aşağı yenileyen Canik Belediyesi, Avluca Mahallesi'nde Karatoklu Camii'nde yapılan tadilat ve çevre düzenlemelerini de hizmete açtı. Bugüne kadar 72 camiyi yenilediklerini belirten Başkan Genç, ibadethanelere 50 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Okulların ardından halkın buluşma noktası camilerde de tadilat ve çevre düzenlemeleri yapan Canik Belediyesi, bir camiyi daha baştan aşağı yeniledi. Bugüne kadar 70'in üzerinde ibadethanede 50 milyon lira tutarında tadilat ve çevre düzenleme yatırımı gerçekleştiren Canik Belediyesi tarafından Avluca Mahallesi'nde bulunan Karatoklu Camii'nde yapılan 300 bin lira maliyetli yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. 

CAMİLER, ESKİ KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarların da katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Genç, amaçlarının, camilerde yaptıkları düzenlemelerle medeniyet kültürünü yeniden inşa etmek olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Ancak maalesef camilerimiz bu özelliğini günümüzde kaybetti. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi yeniden eski kimliğine kavuşturmak" dedi.

MANEVİ DEĞERLERİYLE BÜYÜYEN ŞEHİR

Yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde milli ve manevi değerleriyle birlikte geleceğe koşan bir şehir hedeflediklerine vurgu yapan Genç, "Eğitim sadece okulda olmaz. Biz Canik Belediyesi olarak çocuklarımıza daha iyi eğitim imkanları oluştururken, camilerimizi de eğitim mekanları haline getiriyoruz. Yaptığımız düzenlemelerle camilerimize gelen insanlarımız artık camiye gelip namazını kılıp gitmeyecek, daha güzel mekanlarda sohbet edecekler, yeni şeyler öğrenecekler. Bu bakımdan camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz" diye konuştu.

CANİK'TE TOPYEKÜN DÖNÜŞÜM

Bir şehrin geleceği için eğitim yuvaları kadar ibadethanelerin de öneminin büyük olduğunu ifade eden yapan Genç, "Mahallelerimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kırsal mahallelerimizde sadece okul ve cami tadilatları değil, kültürel ve sosyal dönüşümü sağlamak amacıyla sıbyan okulları, hanım konakları ve spor tesisleri de yapıyoruz. Bugün binlerce çocuk ve gencimiz ile hanım kardeşlerimiz yaptığımız bu eğitim, kültür, sanat, spor tesislerinden yararlanıyor. Canik'te topyekün bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

HİZMETE AÇILDI

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Canik'te AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi. Konuşmaların ardından, Başkan Genç ve beraberindekiler Karatoklu Camii'nde yapılan 300 bin lira maliyetli parke, boya, aydınlatma, çevre düzenleme dış cephe perde duvarı çalışmalarını hizmete açtı. Avluca mahallesi muhtarı Mustafa Çakır mahalleye hizmetlerinden dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür plaketi verdi. 

Açılış törenine Başkan Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kansız, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, Samsun Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.