Canik'te çocuklar için iftar vakti

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ramazan Günleri Etkinlikleri'nin 9. gününü çocuklara ayırdı. Başkan Genç, iftarını çocuklarla birlikte iftar açarken, minikler iftar sonrası etkinliklerle hoş vakit geçirdi.

Her akşam gönüllerin buluştuğu Canik Belediyesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda bu kez farklı bir iftar yaşandı. Her gün 3 bin insanın aynı anda iftarını açtığı Canik'te, Başkan Osman Genç, iftarını çocuklarla açtı. İftar kazanların başına geçen ve vatandaşlara yemek dağıtan Başkan Genç, iftarda ise çocukları misafir etti. İftar vaktinin gelmesiyle kendileri için hazırlanan masalarda yerlerini alan çocuklar, akşam ezanı ile birlikte oruçlarını açarken, dünya üzerindeki tüm mazlum çocuklar için de dualar ettiler. 

GELENEKSEL İFTAR SOFRASI
İftara katılan vatandaşların ve çocukların Ramazan ayını tebrik eden Başkan Osman Genç, "Her yıl geleneksel olarak devam ettirdiğimiz iftar soframızı geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocuklarımız ile paylaşmanın huzuru içerisindeyiz. Ramazan ayının her günü bir başka güzeldir. Ancak çocuklarımızla yapılan iftar, hem bizim için hem de çocuklarımız için çok anlamlı bir atmosfer oluşturuyor. Çocukları çok seven bir Peygamber ümmetiyiz. İnşallah çocukların acı çekmediği, gözyaşı dökmediği huzur dolu bir dünyaya kavuşuruz" dedi.

ÇOCUKLARI İHMAL ETMİYORUZ
Yeni bin yılda şehrin ve ülkenin dönüşümünü sağlarken milli ve manevi değerlerin de önemine işaret eden Genç, "Canik Belediyesi olarak neredeyse tüm projelerimizde çocuklarımızı düşünerek hareket ediyoruz. İçinde çocuk olmayan hiçbir projenin başarılı olma şansı yoktur. Bu nedenle çocuklarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Geleceğimiz olan çocukların ruhunu okşayacak projeler ortaya koyamazsanız yaptığınız hizmetin anlamı yok. Biz bir yandan şehrimizi geleceğe taşırken, özellikle çocuklarımızı da ihmal etmiyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi geleceğe taşımak adına sosyal ve kültürel çalışmalarla da yavrularımızın ruhlarına dokunuyoruz" diye konuştu.
 
ÇOCUKLARA HEDİYE VERDİ
Çocukların büyük sevgi ve ilgisini karşılıksız bırakmayan Başkan Osman Genç, iftar sonrası çeşitli hediyeler verdiği miniklerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Ramazan Günleri Etkinliklerinin 9. gününde çocuk oyunları, sahne şovları, orta oyun, yarışma ve skeçlerle hoş vakit geçirdi. Her akşam iftar sonrası farklı etkinliğin düzenlendiği Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda, mehteran, stand-up, jonklör, illüzyon, kukla, semazen, Hacivat-Karagöz gösterileri, Kur'an-ı Kerim ziyafeti, şiirler, ilahiler, ezgiler, Naat-ı Şerifler, ney dinletileri gibi çocuklara ve büyüklere yönelik programlar gerçekleştiriliyor. 

osman genç