Canik'te herkes aynı sofrada buluşuyor

TAKİP ET

Canik Belediyesi'nin mahallelerde kurduğu Gönül Sofrası, vatandaşları buluşturuyor. Başalan Mahallesi'nde çevre mahallelerin katılımıyla verilen 2 bin 500 bin kişilik iftarda Başkan Osman Genç vatandaşlarla biraraya gelirken, mahalle halkı da kaynaşma imkanı buldu.

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda her akşam 3 bin kişiyi İftar Sofrası'nda buluşturan Canik Belediyesi, mahallelerde de Gönül Sofrası kuruyor. Unutulmaya yüz tutan mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren Gönül Sofrası'nın bu yıl ki ilk durağı Başalan Mahallesi oldu. Çevre mahallelerden vatandaşların katıldığı ve büyük ilginin yaşandığı iftar öncesinde masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, daha sonra iftarını mahalle halkıyla açtı. 

HERKES AYNI SOFRADA BULUŞUYOR
Gönül sofraları ile vatandaşlarla aynı sofrada buluşmayı, paylaşmayı, sohbet etmeyi ve sorunları dinlemeyi amaçladıklarını belirten Başkan Genç, "Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin insanımızı her akşam buluşturuyoruz. Ancak kırsal mahallelerimizde de aynı güzelliği yaşatalım istiyoruz. Mahalle halkını kaynaştırmak, paylaştırmak ve onları dinlemek için farklı mahallelerde geleneksel olarak Gönül Sofrası kuruyoruz. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor. Hep birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur" dedi.

'YATIRIMLAR DEVAM EDECEK'
Canik Belediyesi tarafından ilçenin en ücra köşelerine dahi hizmet götürdüklerini dile getiren Başkan Genç, "Mahallelerimizde hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Hemen hemen her mahallemizde camilerimizde, okullarımızda düzenlemeler yapıyoruz. Mahallelerimize Hanım Konakları, Sıbyan Mektepleri, spor tesisleri yapıyoruz. Başalan Mahallemize yaptığımız Halk Pazarı ve Hayvan Satış Pazarı'nın da bu bölgeye katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu güzide mahallemize yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek" ifadelerini kullandı. Canik'te bayramların vazgeçilmezi olan bayramlaşma geleneğinin devam ettiğini de belirten Başkan Genç, vatandaşları Ramazan Bayramı'nın birinci günü belediye binasında yapılacak olan bayramlaşma törenine davet etti. 

BİRLİK-BERABERLİK ÖRNEĞİ
AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Canik'te düzenlenen iftar yemeklerinin birlik ve beraberliğin güzel bir örneği olduğunu belirterek, "Bizlerin biraraya gelmesini, birlik ve beraberlik içinde olmamızı hem şehrimiz, hem ülkemiz hem de milletimiz için çok önemsiyorum" şeklinde konuştu. Başalan Mahallesi'ndeki iftar yemeğine Başkan Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Meclis Üyeleri, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, çevre mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Canik