Çarşamba'da Rahvan At Yarışları ile Avcı ve Doğa Festivali

TAKİP ET

Çarşamba Belediyesi katkılarıyla geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları ile Avcı ve Doğa Festivali bölge halkından büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Rahvan At Yarışları, bu yılda Çarşamba Belediyesi Yeşilköy Doğal Yaşam Parkında, Türkiye'nin birçok şehrinden gelen usta rahvan binicilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Rahvan At Yarışları, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Yeşilköy 7’den 70’e Herkese Hitap Edecek

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’na teşekkür ederek açılış konuşmasına başlayan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, belediye olarak başka spor dallarında da etkinlik yapmak istediklerini dile getirdi. Etkinliğin yapıldığı alan hakkında bilge veren Başkan Dündar, “Yeşilırmak kıyısında merkeze 5-6 km uzaklıkta bir alan olan Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı olarak adlandırdığımız bu alanda, spor aktiviteleri, piknik alanları, çiftlik, cami, Çarşamba Sokağı, Çarşamba Konağı gibi birçok mekân olması ve 7’den 70’e herkese hitap eden bir alan olması için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Birincilik İçin Yarıştılar 

Çarşamba Belediyesi Yeşilköy Doğal Yaşam Parkında, 8 Temmuz’da Av Köpekleri Mera Yarışması ile başlayan festival, 9 Temmuz’da Tek Kurşun Trap Atış Müsabakası ve Rahvan At yarışlarıyla son buldu. Türkiye’nin birçok şehrinden katılımcıların olduğu yarışmalar, birinci olmak için kıyasıya yarışan yarışmacıların mücadelesine sahne oldu. 10 ilden 65 rahvan atın katıldığı yarışlarda,  yarışmacılar 6 kategoride yarıştı. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödülleri verilirken, Çarşamba Belediye Başkanı, Çarşamba Kaymakamı ve İlçe Jandarma Komutanına birer teşekkür plaketi takdim edildi.


Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği festivale, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Ramazan Ünal, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç ve Yaban TV Yönetim Kurulu Başkanı Melih Meriç ile çok sayıda davetli katıldı.

Çarşamba haber