Çarşambalılar İstanbul Boğaz'ında buluştu

TAKİP ET

Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF) İstanbul'un incisi boğazda, tekne turuyla düzenlediği iftarda Çarşambalıları bir araya getirdi. Sıcak, samimi bir aile havasında gerçekleşen iftar programında, klasiğin dışında güzellikler yaşandı.

Sarıyer Kireç burnu Sahilinden Saat:19.30 de kalkan gemi, saat:23.30’a kadar boğazın tarihi ve doğal güzelliği eşliğinde, boğaz turu yaptı. Çarşambalıların iftar programı, Kur’an-ı Kerim okunması ve güzel ilahiler söylenmesiyle başladı. Boğazın gün batımın müthiş manzarası eşliğinde Akşam Ezanı okununca eller semaya kalkıp dualar yapıldı ve oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından geminin terasına çıkılıp, boğaz manzarasına karşı sıcak çaylar yudumlandı.

İftar Sonrası Semazen gösterisi
İftar sonrası sahneye semazenler çıktı. Semazenler yaptığı, sema gösterileri ile Çarşambalılara güzel anlar yaşattı. İlgiyle ve heyecanla izlenen sema gösterisi, bol alkış aldı.

Yeni sosyal sorumluluk projemiz “Engelli Çocuklar için tekerlekli sandalye” 
Açılış konuşmasını yapan ÇADEF Başkanı Hayati Sözen, katılımcıları sıkmadan kısa ve net konuşarak birlik, beraberlik mesajı verdi. Yapmış olduğu konuşmasında; amaçlarının İstanbul’da yaşayan tüm Çarşambalıları bir araya getirmek, hem şehri bağlarını güçlendirmek olduğuna vurguladı. Başkan SÖZEN, özellikle kadınların ve gençlerin yoğun katılımından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bugüne kadar yapılan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini eklediklerini ve Ekim ayında “Engelli Çocuklar için tekerlekli sandalye” kampanyası başlatacaklarının müjdesini verdi.

Çarşambalı Sanatçı Hüseyin ŞİMŞEK sahne aldı
Aynı zamanda programın sunuculuğunu yapan Çarşambalı sanatçı Hüseyin Şimşek bir birinden güzel türküler söyledi. Şimşek, söylediği hareketli parçalarla, İstanbul Boğazında hemşerilerini coşturdu.

Sanatçı Sibel YILDIRIM ’da Çarşambalı hemşerileri ile birlikteydi.
İftara katılan Çarşambalı sanatçı Sibel Yıldırım’da, hemşerilerinin yoğun isteği karşısında sahneye çıkarak, şarkılar söyledi. Şarkıcı Yıldırım’a, ay ışığın eşsiz manzarasında Çarşambalılar eşlik etti.

Final Kaba ceviz oyunu
İlahiler, semazenle, şarkılarla, türkülerle eğlenceli ve keyifli geçen iftar programı, Çarşambalıların kendine has yöresel oyunu kaba ceviz halk oyunu ile final yapıldı. Kaba ceviz halk oyunu ile Çarşambalılar doyasıya oynadı. Program geminin iskeleye yanaşmasıyla sona erdi.   

İrtibat: Hayati SÖZEN (05322512615)

ÇADEF Başkanı Hayati Sözen