Cevizin faydaları, ceviz neye iyi geliyor!

TAKİP ET

İçerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihinsel fonksiyonların işlevselliğini artıran ceviz, egzama hastalığından Alzheimer'a kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor.

Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önleyerek, erkeklerde meydana gelen prostat kanserini engelliyor. Omega 3 yağ oranı düşük çocuklarda oluşan hiperaktif ve davranış bozuklarını da düzenleyen ceviz, omega 3 bakımından oldukça zengin bir vitamine sahip. Ceviz, antioksidan özelliği ile sinir sistemine zarar veren Alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların ilerlemesini de yavaşlatıyor.

Birçok üniversite tarafından yapılan araştırmalarda günde bir avuç cevizin kolesterolü düşürdüğü saptanmıştır. İyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyesini yükselten ceviz; kötü kolesterol plaklarını uzaklaştırıyor ve damar çeperlerini temizliyor. Bu sayede kalpteki damar tıkanıklıklarının da önüne geçiyor. Yapılan araştırmalarda düzenli ceviz tüketiminin damar tıkanıklığı ve buna bağlı olarak gelişen kalp rahatsızlıkları riskini azalttığı gözlemlenmiştir.

Özellikle diyabet hastalarında görülen kan şekeri seviyesinin kontrol edilememesi sorunu da yine ceviz tüketimi ile çözüme kavuşuyor. Çünkü ceviz kan şekerini aniden yükseltmiyor, şeker dengesini sağlıyor.