CHP'li Türkel'den arapça tabela ve kaçak işyeri tepkisi

TAKİP ET

CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel İlkadım Çiftlik Caddesi'nin altında ve üzerinde onlarca kaçak, ruhsatsız , denetimsiz ve kayıtdışı çalışan işyerleri bulunduğunu iddia ederek, bu işyerlerinin tamamının arapça tabelalarının olduğunu söyledi.

CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, "Suriyeli göçmenler ve bunların denetimsizliği, Samsunluların ve başta esnafın sabrını taşırır hale gelmiştir. Bu göçmenler ve mültecilerle ilgili olarak gereken çalışmalar sorumluluk duygusu içinde derhal başlatılmalıdır. İlkadım İlçemizin Özellikle Samsun'un markası Çiftlik Caddesi'nin altında ve üzerinde bulunan sokakları bu tabelalar nedeniyle adeta Ortadoğu'ya dönmüştür. Buralarda mantar gibi arapça tabelaları olan Suriyeli ve Mültecilerin işyerleri türemiştir." dedi.

Bu işyerlerinin yasal hiçbir işlemi yerine getirmediğini belirten Türkel, "Ancak bu işyerleri yasal olarak hiçbir işlemi yerine getirmeden faaliyet göstermektedir. Maliye kaydı olmayan, kaçak işçi çalıştıran, hatta çalışma izni olmadan açılan bu işyerlerini yetkililer tarafından görmezlikten gelmektedir.  Hatta mültecilerin denetimsizliği ve kontrolsüz işyeri açmaları , buralarda eğitimsiz, başıboş şekilde kümelenmeleri vergisini , pirimini, ruhsat harcını ödeyen , sürekli denetlenen diğer esnafların ve vatandaşların da tepkisine yolaçmakta, birçok vatandaşın ve esnafın Çiftlik caddesi'nin altında ve üzerinde yeralan evlerini ve işyerlerini terkettiği bilgileri gelmektedir." diye konuştu.

CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel