Daha temiz bir dünya için çevremize sahip çıkalım

TAKİP ET

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Gelecek nesillere bırakılacak en kıymetli mirasın daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz; Birleşmiş Milletler kararıyla her yıl 5 Haziran’da  “Dünya Çevre Günü” olarak kutlandığını, Bu nedenle tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
 “Dünya Çevre Günü” sebebiyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ancak, sorun devlet nezdinde ele alınmalıdır. Bu konuda yasalar daha açık ve daha katı olmalıdır. Dünya Çevre Günü tüm dünyada 1972 yılından bu güne kutlanmaktadır. Bir taraftan insanları duyarlı hale getirmek için çeşitli etkinlikler düzenlerken, çeşitli eğitimlerle çevreye daha duyarlı bir halk meydana getirirken, çevreyi kirleten unsurların daha hızlı yayıldığını ve daha fazla arttığını görüyoruz. Çevre katliamlarının da sıkça yaşanır olması çok korkunç…  Tek başına doğanın başa çıkamayacağı sorunların arttığına şahit oluyoruz. 1972 tarihinden bu güne, Küresel iklim değişikliği, su sorunu, nükleer enerjinin yarattığı belirsizlik, doğal alanların tahribatı, yaban hayat üzerindeki baskı gibi sorunlar meseleyi daha vahim hale getirmektedir.
Yeryüzünde yaşamakta olan bütün canlıların çevrenin bir parçası olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz; “Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Ülke bırakmak için toplumumuz daha duyarlı, daha bilinçli hale getirilmelidir. Her ne kadar okullarımızda çocuklarımıza doğal çevremizin korunması öğretilse de, tüm medya aracılığıyla, halkımıza çevrenin kirletilmemesi gerektiği anlatılsa da, her ne kadar, dernekler, odalar, devlet adamları, siyasetçiler “Dünya Çevre Günü” nedeniyle mesajlar yayınlasa, kutlamalarda bulunsa da, çevremizin kirlenmemesi için gerekli tedbirler alınmadığı, çevreyi kirletenlere gerekli müeyyideler en ağır şekilde ödettirilmediği müddetçe çevremizin temiz kalması  mümkün değildir.” dedi.
Başkan Taner Yılmaz son olarak şöyle mesaj verdi: “Doğal çevrenin güzelliklerini korumak dünyada yaşayan bütün insanların görevidir. Bu konuda Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, bulunduğumuz yerin temiz olmasını, temiz kalmasını sağlamak zorundayız.
Bir ve beraber olalım çevremize sahip çıkalım. Çevremizi kirletenlere karşı hep birlikte tepki gösterelim. Çocuklarımızın geleceğini gasp etmeye kimsenin hakkı yoktur. 
Ülkemiz için, yaşadığımız bölge için, geleceğimiz için Daha temiz bir dünya için çevremize sahip çıkalım.

Dünya Çevre Günü mesaj