Dev iftar sofrasında bin 700 Atakumlu biraraya geldi

TAKİP ET

Atakum Belediyesi'nin Mevlana Mahallesi Mimarsinan Camii bahçesinde düzenlediği dev iftar, bin 700 Atakumluyu aynı sofrada bir araya getirdi.

Atakum Belediyesi Mahalle İftarları programı, her akşam binlerce Atakumluyu aynı sofralarda buluşturmaya devam ediyor. Mevlana Mahallesinde, Mimarsinan Camii bahçesine kurulan dev iftar sofrası bin 700 kişiyi buluşturdu. Mimarsinan Camii bahçesine ve çevresine kurulan sofraların Atakumlularla dolup taştığı iftar buluşmasına gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ramazan Ayının maneviyatını hep birlikte yaşadıklarını kaydetti.

AYNI SOFRADA BULUŞTULAR.
Atakum İlçesinde, iftar buluşmalarının geleneksel hale geldiğini ve vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ramazan Ayı boyunca on binlerce Atakumlunun aynı sofralarda buluştuğunu belirtti. Mevlana Mahallesinde, Mimar Sinan Camii bahçesinde ve çevresindeki sokaklarda kurulan iftar sofrasına sağlanan katılıma dikkat çeken Başkan Taşçı, "Atakum bizim evimiz, Atakumlular da büyük bir aile. Bu aile aynı sofralarda buluşup, aynı lokmalarla oruçlarını açıyor ve aynı dualara amin diyor" dedi.

'Ramazan Ayı, Atakum'da bir başka güzel..'
Her akşam ayrı bir mahallede iftar sofrasının kurulduğuna dikkat çeken Başkan Taşçı, iftar buluşmalarının yanı sıra kurulan Ramazan Sokağı ile dolu dolu bir Ramazan Ayı geçirdiklerini belirterek, "Komşuları aynı sofrada buluştutuyoruz. Amacımız, içerisinde bulunduğumuz bu mübarek ayın birlik, raberlik ve dayanışma ruhunu mahallelerimze hemşehrilerimizle birlikte yaşamak. Binlerce Atakumlu, aileleriyle, çocuklarıyla birlikte aynı sofralarda iftar yapıyoruz. Çocuklarımız da bu sofralarda Ramazan ayının birleştirici gücünü ve maneviyatını yaşayarak idrak etmiş oluyorlar. İftar sonrası ise Alparslan Bulvarında kurduğumuz Ramazan Sokağımız ile yaşlılarımıza eski Ramazanları hissettirirken, gençlerimiz ve çocuklarımızın da iftar ve sahur vakitleri arasında Ramazan ayı atmosferinde eğlenmesini ve güzel vakit geçirmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

'PROJELER TAM GAZ'
Konuşmasında, Atakum İlçesinde yaşanan değişim ve gelişim sürecine de dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçıı, "Atakum İlçesi her gün biraz daha gelişen ve bu gelişimle birlikte değişen bir cazibe merkezi haline geldi. Hayata geçirdiğimiz birbirinden önemli projeler, gerçekleştirdiğimiz kapsamlı çalışmalar ile geleceği tasarlıyoruz. Karadeniz Bölgesinin en hızlı nüfus artışı yaşanan ilçesi olmamızın da altında yatan başlıca etken budur. Bu akşam aynı sofrada buluştuğumuz Mevlana Mahallesinde, geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Prof. Dr. Aziz Sancar Spor Kompleksimizi açtık. Yapımı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Hamamları projemiz, önümüzdeki aylarda kapılarını açacak olan  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası gibi bir çok önemli projemiz, Mevlana Mahallesinde hayata geçiriliyor. Yakında bir de kapalı spor salonu için düğmeye basıyoruz. Bir mahallede bu kadar yatırım olur mu? Olur. Bir mahallemizde değil, 56 mahallemizde yatırımlar, projeler tam gaz devam ediyor" dedi.

ishak taşçı