Dikkatsizlik Terme'de yangına neden oldu!

TAKİP ET

Samsun'un Terme sahillerinde dün gece başlayan yangın gece geç saatlerde söndürüldü. Yangın nedeni ile bölgede yaşayan balık ve kuşların zarar gördüğünü dile getiren Belediye Başkanı Şenol Kul vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.

Dün gece Terme İlçesi Yalı mahallesi’deki sazlık alanda çıkan yangın çıktı. Yangına, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait yangın söndürme araçları ile müdahale edildi. Yangında yaklaşık 15 bin metrekarelik sazlık alan zarar gördü.
TERME’NİN KURU DALI BİLE DEĞERLİDİR
İlçenin Gölyazı mahallesinde geçen yıllarda dikkatsiz yada kasıtlı kişiler tarafından sazlık alanlarda yangın çıkarıldığını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme bir kuru dalı bile heba edilemeyecek kadar değerlidir. Gelecek kuşaklara aktarılması gereken bölgemizin ve ülkemizin doğal güzelliklerindendir. Bu bölgede çıkan yangınların sazlık bölgelerde çıkması oldukça düşündürücü. Rastlantı olmadığını, sabotaj olduğunu sanıyoruz. Vatandaşlarımızı bu konularda sağduyulu ve çok daha fazla dikkatli olmaya davet ediyorum. “ dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürülen yangına ilişkin soruşturma devam ediyor.

terme yangın