Doktor Kamil Furtun ölümünün dördüncü anıldı

TAKİP ET

Samsun'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Kamil Furtun için ölümünün dördüncü yılında anma töreni düzenlendi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün dördüncü yılında anıldı.
Çalıştığı ve daha sonra adının verildiği hastanede meslektaşlarınca görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan anma programı, Kamil Furtun'un öz geçmişinin okunmasıyla devam etti.
Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan burada yaptığı basın açıklamasında ise; "Bundan dört yıl önce bugün sağlık camiası olarak içinde yaşadığımız şiddet ortamının en vahim olayıyla karşı karşıya kaldık. Bir meslektaşımızı, bir eşi, bir babayı bu ülkenin yetiştirdiği nadir güzel insanlardan birini Dr. Kamil FURTUN’u  görevi başında hain bir saldırıya kurban verdik.
Aradan geçen dört yıllık süre içerisinde, katilin olayın gerçekleştiği hastanede pek çok olaya karışmasına rağmen nasıl çalışabildiği, kimlerin ona referans olduğu, böylesi bir kişiliğin hastane idaresi tarafından nasıl olup da korunup, kollandığı, olayın bir gün öncesinde alınan karara rağmen hastane yönetiminin katille ilgili alınan yazılı kararı neden uygulamadığı, akıllarımızda soru olarak kalmaktadır. Bizleri huzursuz eden, vicdanımızı rahatsız eden bu soruların artık yanıtlanmasını bekliyoruz.


Aklımızda kalan soruların yanıtlarının verildiği ve sorumlularla ilgili gereği yapıldığında vicdanlardaki ateş bir nebze de olsa azalacaktır. Adalet işte o zaman tam anlamıyla tecelli edecektir. Aksi takdirde bu sorumluluk, gereğini yapmayanların üzerinde sonsuza dek kapkara bir leke olarak  kalacaktır.
Dr. Kamil Furtun'un anısı, bizler var olduğumuz müddetçe yaşayacaktır, yaşatılacaktır.
Kaybettiğimiz değerlerin hatırına taleplerimizin bir an önce dikkate alınarak hayata geçirilmesini diliyoruz."