Ev ve Süs Hayvanları satışı yapanların dikkatine!

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayınlandı! Ev Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Faaliyetinde Bulunan İş Yerlerinin Dikkatine!

Ev ve Süs Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 06.04.2022 tarihinde 31801 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bu kapsamda yönetmeliğin;
1-) 6 ncı maddesinin birinci fıkrasına c-) bendi olarak ''Satış yerleri için 5199 sayılı Kanuna göre yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim sertifikasının aslı veya il müdürlüğünce onaylı fotokopisi.'' ifadesi eklenmiş olup, 06.04.2022 tarihinden sonra satış yeri çalışma izin belgesi başvurularında eğitim sertifikasının bulunması gerekmektedir.
2-) 15 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası; ''Bu Yönetmelik hükümlerine göre iş yerlerinde bulundurulması gereken defterlerden sadece denetim defterinin her bir sayfasının, il müdürlüğü hayvan sağlığı şube müdürlüğü/hayvan sağlığı, yetiştiriciliği ve su ürünleri şube müdürlüğüne numaralandırılarak, mühürletilmesi ve onaylatılması şarttır.'' şeklinde değiştirilmiştir.
3-) Geçici-3 maddesi gereği daha önceden çalışma izin belgesi almış olan iş yerlerinin 31/12/2022 tarihine kadar çalışma belgelerinin yenisini alması gerekmekte olup, İl Müdürlüklerinin tüm iş yerlerine yönetmelik değişikliği neticesinde çalışma izin belgelerinin yenilenmesi için, daha önceden (06.04.2022 tarihinden önce) çalışma izin belgesi almış olan işyerlerinin, eski çalışma izninin aslı, başvuru dilekçesi ve ödeme makbuzu ile başvuru işlemini İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapması gerekmektedir.
İlimizdeki ev hayvanları üretim, satış, barınma ve eğitim faaliyeti gösteren iş yerlerinin mağdur olmaması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/04/20220406-17.htm"

Ev ve Süs Hayvanları satışı yapanların dikkatine