Gaziler 44 yıl sonra Samsun'da buluştu

TAKİP ET

İlkadım Kaymakamlığının ev sahipliğinde Şehit aileleri, Çorum ve Samsun Gazilerimiz ve yakınları ile gerçekleşen kahvaltılı buluşmada İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, konuklarıyla sohbet edip, hal ve hatırlarını sordu.

Türkiye Çorum Muharip Gaziler Şube Başkanı Muharrem Gül ve gazi üyeler Rauf Özkan, Kazım Bektaş, Veysel Koçak ve Ahmet Yağlı “evinize hoş geldiniz” diyerek karşılayan Kaymakam Turan Atlamaz misafirlerini İlk olarak makamında ağırladı ve tek tek ilgilendi.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, tüm konuklarına ziyaretin anısına Samsun'un simgesi haline gelmiş Minyatür Atatürk heykeli hediye etti. Türkiye Çorum Muharip Gazileri ise Osmanlı tuğralı resim çerçevesi hediye ettiler.

Makam ziyareti sonrasında konuklar için organize edilen Samsun ve İlkadım gezi turu organizasyonu öncesinde, Türkiye Çorum Muharip Gazileri üyelerine Kaymakam Atlamaz’ın katılımlarıyla İlkadım Ihlamur Kafede ikram edilen kahvaltı ile yorgunluk molası verildi.

27.03.2018 tarihinde Ihlamur Kafede gerçekleşen buluşmaya İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şb. Bşk. Ahmet Diril, EMŞAD Samsun Başkanı Bilal Erim, İlçe kurum müdürleri, İlçe Vakıf mütevelli heyeti üyeleri, İlkadım mahalle muhtarları, Şehit, Gazi ve Aileleri katıldı.

Yaptıkları konuşmada birlik ve beraberlik mesajı veren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şb. Bşk. Ahmet Diril; “Başta böylesine güzel bir programı organize eden, hazırlayan başta Kaymakamımız Sayın Turan Atlamaz olmak üzere tüm İlkadım Kaymakamlığı çalışanlarına teşekkür ederiz. Düzenlenen bu kahvaltılı organizasyon ile Kıbrıs savaşı sonrası tam 44 yıl sonra gazilerimiz bir araya gelmiş oldu. Tekrar bu birlikteliği sağlayarak emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Tüm şehitlere ve vefat etmiş gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen, ülkenin birlik ve berberliği uğruna görevlerini ifa ederken kahramanca gazi ve şehit olan, geride bıraktığı anne-babaları ve yakınlarının bu milletin en kıymetli emaneti olduğunu söyleyen Kaymakam Atlamaz;

“Öncelikle tüm şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve misafirlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu vesileyle de tüm şehit ve Gazilerimizi tekrar anıyorum, ruhları şad olsun. Şehitlerimiz bizlerin en şereflileridir. Allah sizlere, yakınlarına sabırlar versin.  

Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz yüce devletimizin ve necip milletimizin birer emanetidir. Ömürleri var oldukça Türkiye Cumhuriyeti siz değerli şehit yakınlarının yanında olacaktır. Milletimizde var olan bu muazzam ve sarsılmaz irade var oldukça şehitlerimizin ve Gazilerimizin verdiği o büyük mücadele daha da anlam kazanacaktır." dedi.

Ayrıca Çorum Muharip Gazisi Rauf Özkan ve Samsun Muharip Gazisi Fahri Çamur, Kaymakamı Turan Atlamaz’ın gerçekleştirdiği kahvaltılı organize ile Kıbrıs savaşı sonrası geçen 44 sene sonra tekrar bir araya geldi. Kıbrıs’ta aynı bölükte görev yapan ikili, buluşmada geçmişte yaşadıkları anılardan bahsetme imkânı buldular.