Genç Yunuslar Tramvayda! Samsun Haber

TAKİP ET

OMÜ Öğrenci Projeleri Destek Programı desteğiyle gerçekleştirdikleri 'Genç Yunuslarla Hikmet Dilinin İzinde' projesi kapsamında "Yunus Emre Tramvayda" adlı etkinliği gerçekleştirdi.

Kendilerini “Genç Yunuslar” olarak tanımlayan topluluk üyeleri üniversitenin Kurupelit Yerleşkesindeki Yaşam Merkezi tramvay durağında başlattıkları etkinliklerinde tramvay içerisinde Emine Işınsu’nun “Bir Ben Vardır Bende Benden İçeri” adlı Yunus Emre romanını sessiz olarak okudular. 
Topluluk üyeleri ayrıca tramvaydaki yolculara üzerinde Yûnus Emre’den bir beytin yazılı olduğu kitap ayraçlarını hediye ettiler. TÜBAT’ın farkındalık oluşturma amacıyla toplu taşıma araçlarında geçen vakti verimli hâle getirebilmek adına ve “Türkçe ve Yunus Emre Yılı”nı 2022 yılında da sürdürebilmek için gerçekletirdikleri bu etkinlik Cumhuriyet Meydanındaki kitap fuarı ziyaretiyle sona erdi.
2021 yılının Cumhurbaşkanlığınca “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”; UNESCO tarafından da (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) “Yunus Emre Yılı” ilan edildi.

Genç Yunuslar Tramvayda Samsun Haber