Gençlik Merkezi Günleri törenle başladı

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Gençlik Merkezi Günleri açılış programı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen törenle başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapılan 81 ilden 275 Gençlik Merkezi'nin çalışmalarını sergilediği Gençlik Merkezi Günleri programı açılış törenini, Bekir Develi ve Cansu Canan Özgen sundu. Alpcan Çelik'in Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Çağatay Kılıç, gençlerin sosyal, kültürel faaliyetlerle kendilerini geliştirme imkanı bulması için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirterek, "Gençlik merkezi sayımız 279'a çıktı. Bu yılın sonunda Gençlik Merkezi sayımız 300'ü aşacak ve geleceğimiz noktada amacımız, sizlerin kabiliyetlerini açığa çıkarmak ve aynı zamanda size kendinizi geliştirme imkanı sunmak." dedi.  

Bakanlık olarak çalışma alanlarında hem gençliğin hem sporun yer aldığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Ülkemizin dört bir yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve takipleri doğrultusunda inşa ettiğimiz spor tesisleriyle beraber, gençlik tesislerini de hayata geçiriyoruz. Sizlerden tek bir isteğimiz var; bu imkanı sonuna kadar kullanın, değerlendirin, kendinizi geliştirin ve milletimizin, devletimizin geleceği için en iyi yolda ilerlemeye gayret edin." diye konuştu.  

Katılımcılar, törenin ardından 81 ilden gelen 275 gençlik merkezi tarafından hazırlanan stantları gezdi. Yöresel kıyafet, takı ve yiyeceklerin yanı sıra el işçiliğiyle hazırlanmış ürünlerin yer aldığı stantlar, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.  
Ato Congresium'daki sergi alanı 3 gün süresince gezilebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç