Güvenli binada otur ki Canın Sağ Olsun!

TAKİP ET

Afetlere hazırlıkta zihinsel dönüşümü hedefleyen Afete Hazırlık Yılı devam ediyor.

‘#AfetlereHazırOl’ çağrısıyla her ay başka bir konuya odaklanan projenin Aralık ayı teması, ‘Bina Güvenliği’ olarak belirlendiAfetlerde oluşabilecek zararları engellemenin yolu, yaşadığımız binaların afetlere dayanıklı olmasından geçiyor. Türkiye’de afet bilincinin yerleşmesi ve afetlere hazırlık kültürünün yaygınlaşması amacıyla AFAD tarafından yürütülen Afetlere Hazırlık Yılı Projesi, altıncı ayında ‘Bina Güvenliği’ konusuna odaklanıyor.


ÇAĞRI YAPILDI
“Bina Güvenliği” teması kapsamında, Aralık ayı boyunca binaların afetlere karşı dayanıklı olmasının önemi vurgulanıyor. AFAD, vatandaşa, binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası risklerini incelemeleri ve sadece güvenliğinden emin oldukları binalarda oturma ve çalışma çağrısı yapıyor. Ayrıca yapısal olmayan risklerin de değerlendirilmesinin önemini vurgulayan AFAD, yaşam alanlarında yapılacak “Tehlike Avı” ile can ve mal kayıplarının azaltılabileceğini hatırlatıyor.
HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Bu ayın teması ile AFAD, afetlere karşı güvenli binada oturma ve çalışma çağrısı yapıyor. Çünkü afet olduğunda binanın sağlam olması; büyüklüğü, manzarası ve konumu gibi ikincil özelliklerden çok daha hayati oluyor. Bu nedenle AFAD vatandaşları, ev ve işyerlerinin hem yapı güvenliğini hem de bir afet durumunda içerisinde oluşabilecek riskleri incelemeye çağırıyor.
 

AFAD